VakıfBank Yurt Dışı Harcamalarımda Kur Farkı Mağduriyeti

19 Ağustos 2024 22:48

29.07.2024 tarihinde 28.75 dolar ve 02.08.2024 tarihinde 608.25 dolar yurt dışı harcamalarımı VakıfBank ekspres kart kredi kartımla gerçekleştirdim. Harcamalar işlemlerde USD olarak görünüyordu, fakat ekstre kesildiğinde bu harcamaların tl’ye çevrileceğini düşündüğüm için bankayla görüşmeye gerek duymadım. Zira yurt dışında başka bankaların kredi kartlarını da kullanmışlığım var ve ekstreme her zaman tl olarak yansıtılmıştır. Aksini görmedim hiç! Müşteri hizmetleri ile görüşmem sonucu, harcamalarım döviz cinsinden de olsa hep tl cinsinden kesilsin gibi bir talepte bulunmam gerektiğini öğrendim. Böyle bir konudan haberdar olsam tabi ki de en başında talep ederdim. Dolar kurunun sürekli artışından kaynaklı olarak ekstrenin kesildiği zamana göre kur farkından dolayı fazla ödeme çıkıyor. Ben ödeme yapana kadar da kim bilir dolar kaçı bulur da daha ne kadar zarara girerim! Dolar olarak yansıyan harcamalarımın, ekstrenin kesildiği günkü kura göre hesaplanmasını ve ödeyeceğim günkü kurla arasındaki farktan doğan paranın da hesabıma iade edilmesini talep ediyorum.

19 Ağustos 2024 22:48 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Murat
Murat

Kesinlikle döviz ekstresi yapın tl çevirmelerde dolar üzerinden komisyon alıyorlar Merkez Bankası kuru düşük olduğuna bakmayınız bende sorun yasıyorum 1000 dolar üzerinden yüzde 2 komisyon 20 dolar kesiyorlar tl çevrilerek bu yüzden döviz kendi alınız borç olarak döviz olarak ödeme yapın bende tl ekstresinde böyle ekstra farklı cıktı şaşkınım çözümde üretmiyorlar telefonları kapatıyorlar bir de utanmadan sizin yapabileceğiniz en kral hareket USD alışverişin var ise dolar alın ödeme gününde dolar olarak ödeyin umarım yardımcı olmuşumdur.

Mahmut
Mahmut

Düzeldi mi beyefendi şikayetiniz aynı durum bende de var

Döviz Harcamalarındaki Kur Farkı Mağduriyeti

Bahadır
21 Ocak 2025 20:42

07 Ekim 2024 15:14
Hakan sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank Kredi Kartı Kur Farkı Mağduriyeti

25 Ekim 2024 19:31