VakıfBank Müşteri Hizmetleri Güvenilirliği

20 Mayıs 2024 19:35

VakıfBank'tan SMS aldım; belirtilen numaralı kartımla başka bir bankanın ATM'sinden bakiye sorgulama işlemi yapıldığı bildirildi. Benim tek bir kartım var ve numaralar uyuşmuyor. Başkasının adıma kart çıkarılmış olabileceğinden şüphelenerek, SMS'te yazılı olan 4440724 numaralı telefonu aradım.

Müşteri temsilcisi, güvenlik kontrolü amacıyla online bankacılık şifremi tuşlamamı istedi. Bu durumun güvenli olmayabileceğini düşünerek görüşmeyi sonlandırdım ve VakıfBank'ın resmi internet sitesinde yer alan +90 850 222 0724 numarasını arayarak durumu anlattım. Numaranın kendilerine ait olduğunu doğruladılar. Neden online bankacılık şifremi vermem gerektiğini ve anne kızlık soyadı gibi diğer doğrulama yöntemlerinin neden kullanılmadığını sordum.

'Ya şifrenizi tuşlayacaksınız ya gelen kodu söyleyeceksiniz ya da sisteme giriş yapıp onay vereceksiniz.' gibi bir yanıt aldım. Kredi veya banka kartı şifresi değil, hesabın tüm kontrolünü sağlayan şifrenin istenmesinin doğru olmadığını belirterek telefonu kapattım. Ertesi gün şubeye gitsem, 'Biz göremeyiz, telefondan sorun.' diyeceklerini düşünüyorum. Diğer bankaların çalışanlarına bile şifre verilmemesi gerektiğini söylerken, bu durumun kabul edilemez olduğunu düşünüyorum. Her gün yeni bir güvensiz yöntem ortaya çıkarken, şüpheli bir işlem hakkında bilgi almak için neden hesap şifremi vermek ya da tuşlamak zorunda bırakılıyorum?

20 Mayıs 2024 19:35 (Şikayetten 1 dakika sonra)

VakıfBank Şüpheli İşlem Teyit Saçmalığı

09 Ocak 2024 07:49

07 Ocak 2024 16:38
Ali sonuçtan hiç memnun değil

14 Şubat 2024 17:02

11 Temmuz 2024 11:30