VakıfBank Kredi Kartının Online Alışverişlerde 3D Secure Limit Sorunu

14 Eylül 2024 23:37

VakıfBank'ın sistemi

Bilgim dışında yapılan alışveriş için limit yetersiz olduğu bildirimi gelince öğrendim. Kartımdan alışveriş yapılmış, bir daha yapılmak isteniyor, alışveriş yapıldığına dair bilgilendirme yapılmıyor, karttaki limit yetersiz olunca mesaj geliyor. Bu etik değil. VakıfBank'ın müşteri hizmetlerini 7 Eylül cumartesi saat 15:19'da aradım. Provizyonda bekleyen işlemin bilgim dahilinde olmadığını, belirttim ama karşıdaki, kartları hemen iptal edelim diyerek şubeye yönlendirdi beni. Alışveriş yapılan kartımın sanal kart olduğunu limitin bittiğini belirtsem de ne çözüm buldu ne de beni rahatlattı. Askıya alınıp birkaç günlük bir bekleme süresi tanımlanarak hemen işleme alınmaması gerekmez mi? Cumartesi akşamı arayan müşteriye şubenize gidin itiraz edin denir mi? Müşteri hizmetlerindeki görevlilerin "gecenin 9'unda /cumartesi/pazar" şubeye yönlendirmeden hemen çözüm bulması gerekmez mi? Banka mesaisi başlayana kadar hesabımdan küçük ödemeler kesilerek limit dolmuş. Hafta için banka şubeme gidip durumu anlattım. 8395359 numaralı sorgu ile kayda aldılar. Açıklama bekledim hala gelmedi.

Online Kredi kartı alış verilerinde limit sınırı olmaksızın, 3D Secure güvenlik kodu sormak gerekir. Bunu yapayım dedim, ne mobil, ne müşteri hizmetleri ne de banka şubesi yardımcı olamadı. Mobil uygulamadan buna yönelik seçenek sunmalıdır. O anda bütün kartları iptal etmek hesapları dondurmak çözüm olmaz. Kredi kartı ve faturalarımı iptal edip başka bankaya geçeceğim.
Olayın öncesi:
Amazonda üye bilgilerime kredi kartı tanımlaması istiyor. Her ne kadar bu kartın kaydedilmemesini seçtiysem de önceki alışverişlerimde kart bilgileri kalmış. Bankam olan VakıfBank belli bir limitin altındaki alışverişlerde 3D Secure istemediği için birinin eline geçen bilgilerimden bu limitin altındaki miktarı ile www.exxen.com dan alışveriş yaptı.

Exxen. COM'dan ricam yurt dışı fake abonelikleri kabul etmemesi, üye yapılırken birkaç farklı fitreden geçmesi, daha seçici olmasıdır. Üyelik uzakdoğu'dan, ödeme VakıfBank'tan, telefon numarası ile üye adı ve adres gibi çapraz sorgular yapmasıdır. Sistem yöneticiniz ya da yazılımınız, güvenlik önleminiz bu çelişkileri görüp şüphelenmiyorsa, üyeliği ödeme sahibine sormuyorsa, ben Exxen'e güvenmem, bundan sonra üye olmam, satın almam. Hiçbir zaman üyeliğim olmadı. Kullanmadım. Bir daha kullanır mıyım? "hayır" Bu vesileyle tanımış olduk.
VakıfBank, Exxen ve Amazon bitmiştir artık.

14 Eylül 2024 23:37 (Şikayetten 1 dakika sonra)
14 Eylül 2024 23:57

Kaç defa arayacağız. Aradığımda ne olduğunu yazdım işte. Exxen ödemeyi iade etmese mağdur olacaktım. Şubeye gidip sorunu bildirdik. Belki buradan bizi muhatap alırsınız. 20 yılı aşkın zamandır VakıfBank müşterisiyim. Güvenlik yok! Önlem yok! Hesabımızı cüzdanımızı size teslim edemeyeceksek ilişkilerimizi minimize edelim.

15 Eylül 2024 00:05
VakıfBank Kredi Kartının Online Alışverişlerde 3D Secure Limit Sorunu
vakifbank-kredi-kartinin-online-alisverislerde-3d-secure-limit-sorunu-2.jpg

Provizyonda bekleyen, bilgim harici bu ödemeyi fark edince hemen müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlattım hafta sonu olmasına rağmen beni şubeye sevk etti. 24 saat sonra ödeme gerçekleşti. Yani VakıfBank hiçbir şey yapmadı. Limiti yetersi olunca bana SMS gönderdi o kadar. 3D Secure denen bir güvenlik önlemi var. Bunun için alt limit uygulamak da nesi? Exxen ücreti iade etmese mağdur olacaktım.

VakıfBank'ta Hızlı Provizyon İptali Sorunu

20 Mart 2025 00:44
Turgut sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank Kredi Kartı Yalnızca Mesai Saatlerinde Mi Kullanılır?

21 Şubat 2024 22:37
Mesud sonuçtan hiç memnun değil

02 Şubat 2025 12:10
Onaysız İşlemler Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Onaylanan İşlemlerde Tekrarlayan Güvenlik Engeli Mağduriyet Yaratıyor

20 Mayıs 2025 10:48