Hasan sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank Şüpheli SWIFT İşlemim İptal Edilmedi Ve Mağdur Edildim!

09 Nisan 2024 01:32

Yurt dışında bir ev kiralama sebebiyle, 3 Nisan 2024 tarihinde talebini oluşturduğum döviz transferi (SWIFT) işlemimin şüpheli bulunarak iptali için 4 Nisan 2024 tarihinde saat 09.00 sularında VakıfBank Turgut Özal Bulvarı Şubesine (Adana) başvurdum. Şubeye vardığımda, transfer talebinde bulunduğum 1.420,00 Euro hâlâ hesabımda bulunuyordu ve para transferi gerçekleşmemişti. Şube çalışanı ve adının A**** olduğunu öğrendiğim beyefendiye durumu aktardım. Ancak o, 'Bu işlemi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu işlemin iptalini, para transferi gerçekleştikten ve referans numarası oluştuktan sonra telefon bankacılığı yoluyla yapmanız gerekir.' diyerek beni telefon bankacılığına yönlendirdi. Bankadan ayrılıp VakıfBank'ın telefon bankacılığına (444 07 24) ulaşarak durumu anlattım. Bu sırada para hesabımdan çıkmıştı (saat 09.36'da) ve telefonda görüştüğüm kişi, işlem iptali için şube ile görüşmem gerektiğini söyledi. Onlara, 'Şubedeki çalışanlar da beni size yönlendirdi.' dedim ve telefondaki kişi ısrarla şubeye gitmem gerektiğini, gerekirse oradan yeniden aramamı ve onları yönlendireceklerini belirtti.
Yeniden şubeye gittiğimde A**** Bey, 'Ben nasıl yapacağımı bilmiyorum. Her şeyi bilmem gerekmiyor. Bu zaten çok sık yapılan bir işlem değil, bu yüzden bilmiyorum... Keşke ilk geldiğinizde hesabınızdaki parayı size elden verseydik, çözebilirdik.' diyerek profesyonel olmayan bir tavırla beni karşıladı ve alternatif bir çözüm önerisini, mağduriyet yaşadıktan sonra sundu.
Ev kiralama aracısı olarak Airbnb (konaklama uygulaması) üzerinden olduğu iddia edilen ve bana yönlendirilen e-postanın Airbnb'ye ait olmadığını, müşteri hizmetleriyle yaptığım yazışma sonucunda teyit ettim.
Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle, şüpheli para transferi işlemim banka şubesi çalışanlarının ihmalkarlıkları ve yanlış yönlendirmeleri sebebiyle engellenememiş ve maddi kayba uğramış bulunmaktayım.

02 Mayıs 2024 23:31

VakıfBank Turgut Özal Bulvarı Şubesi (Adana) çalışanı ile ilgili BDDK'ya yaptığım şikayet başvurum şikayetimi çözmeyecek bir şekilde cevaplanmıştır. Söz konusu şikayetim, banka çalışanının şüpheli döviz transferine yönelik iptal talebimi (transfer henüz gerçekleşmeden) işleme almamasına yöneliktir. Banka şubesine 09.00 civarı girdim, banka çalışanı ile görüştüğümde para hesabımdaydı ve para transferi görüşmemden, durumumu anlatmamdan ve bana yardımcı olabilecekken olmamalarından sonra saat 09.36'da gerçekleşti. Bu ihmalkarlık ve yanlış yönlendirme sonucu para transferi engellenmemiş ve şüpheli transferin (1420 euro tutarında) önüne geçilmemiştir. Ancak BDDK'ya yaptığım bu yöndeki şikayetime cevaben banka "... İşlemin iptali için süreç başlatıldığı ve alıcının parayı hesaptan çektiği için iade sağlanamayacağı bilgisi edinilmiştir..." demiştir. BDDK ise bu durumla ilgili "Banka tarafından gönderilen yanıt dikkate alındığında Kurumumuzca yapılacak ilave bir işlem bulunmadığı düşünülmektedir." şeklinde cevap vermiştir. Bu yanıtlar benim talebimi ve şikayetimi karşılamaya yönelik değildir. Döviz transferim zaten banka çalışanının benim iptal talebimi karşılamaması yüzünden gerçekleşmiştir. Paranın gönderildiği bankanın hesapta para olmadığı için iade etmemiş olması, bu durum göz önüne alındığında olağan bir cevaptır. Şüpheli para transferinin gerçekleşmesinde sorumluluğu olan banka şubesi ve çalışanları konuyla ilgili sorumluluk almayarak, bu mağduriyeti karşı bankanın inisiyatifine bırakmıştır.

09 Nisan 2024 01:32 (Şikayetten 1 dakika sonra)

İlkay sonuçtan hiç memnun değil

16 Eylül 2024 13:10
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

01 Ekim 2023 20:13
Elif sonuçtan hiç memnun değil

26 Nisan 2024 14:43
VakıfBank'ın Bozuk ATM'si Ziraat Bankası'nın Yetersiz Mobil Uygulaması