Berat sonuçtan hiç memnun değil

16 Aralık 2024 09:29

VakıfBank, KGM Ankara Bağlı Şubesindeki maaş hesabıma 15.12.2024 tarihinde yatan maaşımın hepsini gecikmedeki ödemelerime istinaden çekmeye kendinde hak gördü. Hesabın maaş hesabı olduğu ve yatan paranın da maaş olduğu açıkça belliyken bütün maaşıma el koymanın manası nedir? Ben kiramı faturalarımı ne ile ödeyeceğim? Maaşımın yattığı hesaptan otomatik ödeme talimatım olmamasına rağmen bütün maaşıma el koymak haksız ve hukuksuzdur. Bankalarından maaş alıyorum diye bütün parama el koyma hakkını nereden alıyorlar?
Derhal maaşımın tamamının iade edilip hukuki süreçler izlenerek icra marifetiyle tahsilat yapılması yoluna gidilmesini istiyorum. Aksi takdirde BDDK ve ilgili tüm birimlere bu yapılan el koyma durumunu yazıyor ve şikayet ediyor olacağım. İcra yoluyla bile maaşın 1/4'ünden fazla kesinti yapılamazken maaşımın tamamına el konulması hayatın olağan akışına aykırıdır.
Derhal maaşımın tamamını iade etmenizi talep ediyorum.

16 Aralık 2024 09:29 (Şikayetten 1 dakika sonra)
16 Aralık 2024 10:18

Otomatik yanıtlama sisteminiz sorunumu çözmedi, çözemez. Maaşımın tamamının iadesi yapılmadıkça yazılacak hiçbir yanıt maaş hesabımdan maaşımın tümünün alınması karşısında VakıfBank'ın bana yaşattığı sıkıntıyı telafi edemez. Bahse konu kredi ödemeleri 2 dönem ödenmediğinden muaccel hale gelmiştir. Bankanızın icra marifetiyle tahsilat yapması yerine yatan maaşımın hepsine el koyması hukuksuzdur. Kesintinin yapıldığı maaş hesabımdan otomatik ödeme talimatı vermememe karşın tahsil edilen tutarın derhal iade edilmesini ve muaccel hale gelen borcun icra marifetiyle tahsil edilmesini talep ediyorum.

18 Aralık 2024 10:12

2 gündür benimle bir iletişim kurulmadı. Buraya başka bir şey de yazmadılar. Neden insanları kaale almıyorsunuz? Maaşımın tamamına el koymayı hak mı görüyorsunuz kendinize?

Yorumlar (7)

Ersel

Herhangi bir geri dönüş oldu mu konu hakkında maaşı iade etmeleri gerekiyor

Ben geri dönüş aldım. BDDK dan da dönüş aldım. Maaş bankası sözleşmesi kredi kullanılırken yapılan sözleşme deki maddelerden dolayı. Banka gecikmiş ödemelerdeki takas mahsup hakkını kullanıyormuş. BDDK da buna karşı aynı şikayeti bankaya iletecekmiş başka tasarrufları yokmuş konu hakkında bankada yine aynı cevabı yollar. Şimdi tüketici hakemine başvuracağım ama tahminim hukuksal yollardan yürümezsek hiç bsr olumlu sonuç alamayız yargıya taşımamış şart avukat bakıyorum

Ersel

Herhangi bir geri dönüş oldu mu bankadan tekrardan yoksa çekmeye devam mı ediyor maaşı

Sorun çözüldü mü aynı durumu bende yaşıyorum

Berat

Henüz çözülmedi hocam. Netice aldığımda güncelleme yapacağım.

Burak
Burak

Herhangi bir geri dönüş oldu mu

Berat

Hayır hocam olmadı. Geri dönüş olduğunda gelişmeler kısmında yazacağım.

Osman sonuçtan çok memnun

06 Nisan 2025 00:27
"Talebimle ilgilenip yardımcı oldular aylık ödeme kolaylığı sağlandı teşekkür ederim VakıfBank"
Zekeriya sonuçtan hiç memnun değil

Zekeriya
15 Ekim 2024 04:30