VakıfBank Borç Kapatma Kredisi kmh kapatma

2 Şikayet

(49 değerlendirme)
Şikayet Yaz
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Borç Yapılandırma Ve Kredi Taleplerimin Reddedilmesi Nedeniyle Mağduriyet Yaşıyorum

Tuğçe
18 Ağustos 2025 15:11
Salih sonucu yetersiz buldu

KMH Faiz Kıskacından Kurtulamıyorum!

Salih
11 Kasım 2024 10:37

VakıfBank Kategorileri

Marka Profili

VakıfBank 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %100
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

KMH borcu nasıl yapılandırılır?

KMH (Kredili Mevduat Hesabı) borcunun yapılandırılması, negatif bakiye tutarının tek seferlik bir krediye dönüştürülerek taksitli ödeme planına alınmasıyla gerçekleşir. Bu işlem, VakıfBank’ın “Ek Hesap Taksitlendirme” hizmeti kapsamında sağlanır ve BDDK’nın 60 aya kadar vade tanıyan yapılandırma kurallarına uygun olarak yapılır. Adım 1 – Bilgi ve Belgelerin Hazırlanması Müşteri, kimlik belgesi, KMH hesap ekstresi ve eksi bakiyenin gösterildiği belgeyi hazırlar. Banka, gelir durumunu (maaş, emekli aylığı vb.) teyit edebilir. Adım 2 – Müşteri İletişim Merkezi’ni Arama 0850 222 07 24 numaralı VakıfBank Müşteri İletişim Merkezi (7/24) aranır ve “Ek Hesap Taksitlendirme” talebi iletilir. Alternatif olarak şubeye gidilerek aynı talep yüz yüze yapılabilir. Adım 3 – Başvuru ve Değerlendirme Bankaya eksi bakiye tutarı (örnek: –20 000 TL) bildirilir. VakıfBank, bu tutarı tek seferde kapatıp aynı miktarı taksitli krediye dönüştürmek için gerekli kredi değerlendirmesini yapar. İlave kredi verilmez; sadece mevcut borç yapılandırılır (BDDK 10970 kararına uygun). Adım 4 – Taksit Planının Onaylanması Müşteri, kredi vadesi ve taksit tutarı hakkında teklif alır. BDDK’nın izin verdiği maksimum vade 60 ay (5 yıl) olabilir; banka müşterinin ödeme gücüne göre 12‑48 ay arasında bir taksit planı da sunabilir. Kabul edilen plan imzalanır. Adım 5 – Ödeme ve Takip Belirlenen taksitler, müşterinin maaş hesabından veya otomatik tahsilattan çekilir. KMH limiti, yapılandırılan tutar kadar bloke edilir veya tamamen kapatılır; yeni limit, taksit ödemeleri tamamlandıkça serbest bırakılır. Bilgi Notu: BDDK’nın 10970 sayılı kararı kapsamında yapılandırma sürecinde ilave kredi kullanılamaz; yalnızca mevcut borç taksitlendirilir. Ayrıca, yapılandırılmış borç “Yapılandırılmış” kodu ile KKB’ye işlenir ve kredi notu üzerinde riskli bir kod olarak görüntülenebilir, fakat borç tamamen kapanana kadar yeni kredi verilmesi kısıtlanır. Kısaca: - KMH eksi bakiyesi tek seferde kapatılarak taksitli krediye dönüştürülür. - 0850 222 07 24 üzerinden “Ek Hesap Taksitlendirme” talebi yapılır. - Gerekli belgeler kimlik ve hesap ekstresidir. - Vade 12‑60 ay arasında, müşterinin ödeme gücüne göre belirlenir. - İlave kredi kullanılmaz; sadece mevcut borç yapılandırılır.