Yalçın sonuçtan hiç memnun değil

Vakıflar Bankası Diğer Bankaya Geçişe İzin Vermiyor

Yalçın
08 Nisan 2024 14:09

2021 yılında Vakıflar Bankası'ndan konut kredisi kullandım. O dönem kamuda çalışıyordum. 2023 yılında emekli oldum. İlk emekli maaşım bilgim dışında Vakıflar Bankası'na yatırılmış. Ben de altı ay sonra bankaya giderek 'Promosyon vermediniz' dedim ve 'Bugün tarihli hemen yapalım' denildi. Ancak siz düşük promosyon veriyorsunuz. Ben başka, promosyonu yüksek veren başka bir bankaya geçmek istediğimi söyleyince, 'Sizin ev krediniz var, başka bankaya geçemezsiniz' denildi ve promosyon olarak 5 bin TL hesabıma aktarıldı. Bugüne dek tüm taksitlerimi zamanında ödedim ve ayrıca ev zaten banka adına rehinli. 2021 Şubat ayında Tüketici Mahkemesi'nde alınan Yargıtay kararına göre, emekli maaşına haciz ve bloke konulması usulsüzdür. 5510 sayılı yasanın 93. maddesinde 'Emeklilerin gelir, aylık ve ödemeleri haczedilemez, bloke konulamaz.' ifadesi bulunmaktadır. Bu sebeple maaşımın promosyonu yüksek veren diğer bankalara taşınmasını engelleyen blokenin kaldırılmasını talep ediyorum. (Müşteri No: 007273539782)

08 Nisan 2024 14:09 (Şikayetten 1 dakika sonra)

VakıfBank Ekmekli Maaşımı Başka Bankaya Taşımak İstiyorum

19 Nisan 2024 15:47

30 Ekim 2023 22:26
İlker sonuçtan çok memnun

14 Ekim 2024 17:18
"Burda oluşturduğum şikayetimi, eş zamanlı olarak ilgili bankanın internet sitesi ve CİMER üzerinden de oluşturmuştum. 3-4 gün sorasında, şikayetim de belirttiğim şube de çalışan müşteri temsilcisi beni arayarak, blokeyi kaldırdığını söyledi. Mağduriyetimi, kısa zamanda çözüme ulaştıran VakıfBank'ın ilgili birimine teşekkür ederim."
Erkan sonuçtan hiç memnun değil

15 Şubat 2024 10:48
Mahmut sonuçtan memnun değil