VakıfBank Worldcard Tl İşlemi Keyfi Olarak USD'ye Dönüştürme

12 Ağustos 2024 14:32

16/07/2024 tarihinde akademik bir toplantı için VakıfBank Worldcard'ımı kullanarak 3950 TL'lik bir ödeme yaptım. İşlem, kongrenin sayfasında, ödeme anında, ödeme anında iki aşamalı güvenlik nedeniyle VakıfBank tarafından yollanan SMS'de ve sonrasında kredi kartında provizyonda ve sonrasında işlenmişken 3950 TL olarak görünüyordu. Ancak bir süre sonra bu işlem kredi kartıma 119,36 USD'lik bir borca dönüştürüldü ve 10/08/2024 tarihinde kesilen ekstreme de bu yansıtıldı.
Bu işlem için elimdeki fatura tl üzerinden kesilmiş Türkiye'de vergi dairesine kayıtlı bir firmaya ait. Halihazırda yukarıda da belirttiğim gibi bütün süreçlerde tl olarak görünen bir harcama, tam da döviz yükselirken nasıl oluyor da döviz harcamasına dönüştürülüyor. Daha da ilginci eş zamanlı olarak başka bir bankanın kredi kullanılarak bir arkadaşım tarafından bankasının kredi kartı ile yapılan aynı harcama 3950 TL olarak ekstresine işleniyor. Yani açıkça yapılan bu işlem VakıfBank'ın keyfi bir uygulamasıdır.
Konuyla ilgili müşteri hizmetlerini aradım. Çağrı merkezi ile görüştüm. Kalıp cümleler dışında herhangi bir çözüm odaklı yaklaşımla karşılaşmadım.
Mevcut durumun çözüme ulaşmaması durumunda, ilk olarak VakıfBank kredi kartımı kapatıp, aşamalı olarak diğer ürünlerini de kullanmayı bırakacağım.

12 Ağustos 2024 14:32 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Döviz Harcamalarındaki Kur Farkı Mağduriyeti

07 Ekim 2024 15:14

VakıfBank Kredi Kartı Borç Sürpriziyle Şok Oldum

Müjgan
07 Nisan 2025 20:21
Osman sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kartı Harcamalarım Neden Dolar Cinsine Çevrildi?

19 Mart 2025 22:58

VakıfBank Kategorileri