VakıfBank Döviz ekstre

Emel
05 Ocak 11:43

VakıfBank'ın Yurt Dışı Alışveriş İndirimi Sözünü Yerine Getirmemesi

15 Temmuz 2025 10:33
Veysel sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank'ın Şeffaf Olmayan Döviz İşlemleri

Veysel
15 Şubat 2025 08:38

Döviz Harcamalarındaki Kur Farkı Mağduriyeti

Bahadır
21 Ocak 2025 20:42
Ferdi sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Döviz İşlemi: Alışverişler TL, Ekstre Dolar

28 Temmuz 2024 16:17

VakıfBank Döviz Ekstre Ödeyememe

Berk
20 Temmuz 2024 15:09
Uğur sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank Yurdışı Döviz Harcamalarım TL'ye Çevrilmemiş

Uğur
07 Temmuz 2024 14:46
Yeşim sonuçtan memnun

VakıfBank Döviz Borcu Sebebi

Yeşim
11 Şubat 2023 11:40

"Çözüm sürecimi hızlandırdığınız için teşekkürler"

VakıfBank Kategorileri

Marka Profili

VakıfBank 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %100
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Döviz ödemeli ekstre nasıl yapılır?
Döviz ödemeli ekstre, harcamanın yapıldığı para birimiyle (USD, EUR vb.) ekstreye yansıtılır ve ödeme de aynı döviz üzerinden gerçekleştirilir. Bu sayede banka kur dönüşüm ücreti ve spread maliyeti ortadan kalkar. Adım 1: Döviz Ekstre Tercihini Aktifleştirin İnternet Bankacılığı’nda Profil > Onay İşlemlerim > Belgelerim > Gönderim Tercihi menüsünden ekstre para birimini “Döviz” (USD/EUR) olarak seçin. Mobil uygulamada “Kart Ayarları > Yurtdışı İşlem Para Birimi” kısmından aynı tercihi yapabilirsiniz. Değişiklik, bir sonraki hesap kesim tarihinden itibaren geçerli olur. Adım 2: Harcamanızı Döviz Cinsinden Gerçekleştirin Yurtdışı bir mağazada veya e‑ticaret sitesinde harcama yaptığınızda, tutar doğrudan harcadığınız döviz cinsinde (ör. 100 USD) ekstreye yansır. Banka, bu işlemi TL’ye çevirmediği için DCC (Dynamic Currency Conversion) tuzağından da korunmuş olursunuz. Adım 3: Döviz Ekstresini Ödeyin Ekstrede görülen döviz tutarını, vadesiz döviz hesabınızdan (ör. vadesiz dolar hesabı) aynı para biriminde ödeyin. Ödeme tarihine kadar hesabınızda yeterli döviz bulunması gerekir; aksi takdirde banka TL’ye dönüştürerek ek bir kur farkı uygulayabilir. Bilgi Notu: DCC seçeneği, POS cihazı tarafından “TL ile öde” seçildiğinde, yabancı bankanın kurunu kullanarak %10‑%15 ek maliyet yaratabilir. Her zaman “yerel para birimi” (USD, EUR vb.) seçilmesi tavsiye edilir. Kısaca: - Döviz ekstre seçeneği internet veya mobil bankacılık üzerinden etkinleştirilir. - Harcama anında tutar döviz cinsinden ekstreye yansır, kur dönüşümü yapılmaz. - Ödeme, aynı döviz hesabından aynı para biriminde gerçekleştirilir. - DCC tuzağından kaçınmak için POS’da da döviz seçeneği kullanılmalı.