VakıfBank Takipli Müşteri Tahsilatı

18 Nisan 2023 16:45

VakıfBank Promosyonumun Tarafıma İade Edilmesini İstiyorum. VakıfBank maaş müşterisiyim. Maaşımda yasal olarak kesilen hacizim vardır. VakıfBank benim maaşımdaki haczi ve kanunları hiçe sayarak ek ödemeleri otomatik tahsilat adı altında el koymaktadır. Hali hazırda kesinti yapılan VakıfBank icra dosyasını hiçe sayarak Maaş hesabımdan otomatik kesilmektedir. Hesabıma yatan 23250TL promosyon takip tahsilatı adı altında kesilmesi yüzünden çok zor durumda kaldım. Geçimlerini maaşla ya da ücretle sağlayan kimseleri korumak için kabul edilmiş olan İcra İflas Kanunu’nun 83/a maddesinde, borçlu ile alacaklının, hacizden önceki bir dönemde aslında haczedilmemesi gereken bir mal veya hakkın, haczedilebileceği konusunda yaptığı sözleşmesinin geçerli olmayacağı açıkça belirtilmiştir. Kanun maddesinde borçlunun, hacizden önce, gerçekte haczedilemeyecek olan mallarının ve haklarının haczine izin vermesi halinde bile, yani bir mallarının ve haklarının ileride alacaklı tarafından, haczedileceği bildirirse bile borçlunun bu beyanının iik m. 83/1a maddesi hükmüne aykırı olacağı için geçersiz olacağı ve hiçbir sonuç doğurmayacağı aşikardır. T. C. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi (Esas No:2013/28664 Karar No:2014/6794 Karar tarihi, 11.03.2014) nin icra varken ikinci bir kesinti yapılamayacağı ve blokenin konulamayacağını karara bağlamasına rağmen yasaya aykırı olarak keyfi uygulama yapılması İcra İflas Kanunu’na ve Yargıtay kararlarına göre suçtur. Anayasa’nın 38. Maddesine göre hiç kimseye sözleşmeden yükümlülüğü yerine getirmemekten dolayı özgürlüğünden alı konulamaz. Maaş hesabıma banka tarafından müdahale edilmesi suçtur. Ve VakıfBank Genel Müdürlüğü müdürleri yetkisiyle ilgili görevli memurlar hesabıma izinsiz müdahale etmektedir. Bu nedenlerle 18.04.2023tarihinde hesabımdan kesilen 23250 Tl lik promosyon ödemesinin iade edilmesini aksi takdirde bütün yasal. Mercilere başvuracağımın bilinmesini isterim.

18 Nisan 2023 16:45 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Merhabalar sorun çözüldü mü acaba 2 ay sonra bende de aynı durum olacak

Levent
Levent
Şikayeti Çözüldü

Var mı bir gelişme

Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Promosyon Ödemesinin Bilgilendirme Yapılmadan Bloke Edilmesi Hakkında Şikayet

Abdullah
21 Ekim 2025 12:22
Abdulkadir sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank Promosyon Sözleşmesindeki Eksik Ödeme Talebi

Abdulkadir