Devlet Bankası Yapılandırma Sorunu ve BDDK Kararının Yanlış Yorumu

Muhammet
08 Ekim 2024 01:50

Ek hesabımın borcunu yapılandırmak için bankaya gittim, Eylülün 26 sı itibari ile 31 gecikmede olmadığım için yapılandırma kapsamına girmediğimi söylediler. BDDK'nın kararını bence çarpıtarak kart, ek hesap, ihtiyaç kredisi nin 31 gün gecikmede olması gerektiğini bana ekrandan kendi banka tebliğlerinden gösterdiler. Hem bankaya, hem de CİMER'e şikayetimi ilettim sizlerde iletin dikkate alınsın ya da varsa bir yanlışları düzeltsinler. Bunu yapan bir de devlet bankası bu nasıl olur anlamıyorum. Karar itibariyle gecikmede olanlar dese hepsi için böyle bir sorun olmaz idi doğrusu. BDDK bence acilen bir düzeltme yapıp tüm yapılandırma ihtiyacı olanlara kolaylık sağlamalıdır. Gecikme ibaresi acilen kaldırılarak revize edilmelidir. CİMER'e şikayet veya istekte bulunalım ki sorun çözülsün.

08 Ekim 2024 01:53 (Şikayetten 3 dakika sonra)

Yorumlar (6)

Besim

30 günden fazla gecikme olmuş ise yapılandırılsın diyor diyelim. 29 günde kalan ne yapacak, bir de 1 yıl süre vermiş başvuru için. Ben 3 aydır sırf gecikmeye girmemek için borç harç çırpındım, yeni kredilere girdim peşinden karar çıktı 200 TL ile kapatabileceğim borç şimdi 500-600 bin lere çıktı. Biz 500 bin ve üzeri borçlar ile icralık olalım. Yapılandırma hakkı olanlar 50-100 TL parayı 8-9 ay sonra bile yapılandırılabilsin. Yapacak bir şey yok. Son olarak bir Çin ata sözü söyle der. Problem var mı? Var! Çözümü var mı? Var! O zaman problem yok. Problem var mı? Var! Çözümü var mı? Yok! O zaman yine problem yok!...

İsmail

CİMER'e üzerinden BDDK ya yazdım onlarda bankaya yazmış bankanın bilindik olmaz cevabını bana göndermişler bu şekilde cevap verildi diye yani kimseden yardım yok ama çok sayıda şikayet olursa inşallah önemserler

Niyazi

Karar tarihi itibarıyla X limitli bir hesap X limitinde borçludur ve muhasebeleşmemiş bir borcu vardır

İsmail

Bende CİMER'e yazdım ama pek umudum yok

Muhammet

Sayı artarsa dikkate almak zorunda kalırlar. Tüm kanunları da on kere revize etmiyorlar mı?

Bende aynı fikirdeyim. Ortada bir karar var ama neyin nasıl yapılacağı ile ilgili ne müşteri ne de banka konuya hakim değil. Karar detaylandırılıp en kısa zamanda mağduriyet çözülmelidir. Bende banka ile yazışıyorum. Netleşmediğini söylüyorlar. Kararın kapsamı genişletilmeli ve netleştirilmelidir.

13 Kasım 2024 20:01

Bankanın Yapılandırma Engeli ve Haksız Faiz Yükü

09 Ekim 2024 07:39
Bankanın Yapılandırma Engeli ve Haksız Faiz Yükü
Halil sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank'ta Maaş Müşterisi Olarak Yaşadığım Yapılandırma Sorunu

16 Ekim 2024 22:57