Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

17 Kasım 2023 16:29

VakıfBank Manisa Şubesi'nden 6109972748 24/11/2021 tarihinde açılan konut kredim bulunmaktadır.

Ekte bulunan dilekçede de belirttiğim gibi mevcut Sarı Panjur Konut Kredisinin yenilenmesini istemiyorum. Bununla alakalı 14/11/2023 tarihinde bağlı bulunduğum VakıfBank Manisa Şubesi'ne durumu belirttim. Dilekçeyi vermek istediğimde alınmadı ve "poliçenizin otomatik yenilenmesi kapalı herhangi bir sorun olmayacak" şekilde bir cevap verildi. Ayrıca VakıfBank'ın mobil uygulaması üzerinden de 30/10/2023 tarihli bu konuyla alakalı bir başvurum bulunmaktadır. Hala bir geri dönüş olmamıştır.

Fakat 17/11/2023 (bugün) tarihinde gelen SMS'e istinaden, mevcut konut kredime bağlı Sarı Panjur Konut Paket Sigortası Poliçesi, iznim ve bilgim olmadan Türkiye Sigorta Şirketi tarafından yenileneceği belirtilmiştir.

VakıfBank’a ait https://www.saripanjur.com.tr resmi internet sitesinden yaptığım araştırmada “Bankamızdan kullanacağınız konut kredisi için hayat sigortası, konut paket ve DASK ® ® ® ® ® ® ® ® sigortaları düzenlenebilir. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde konut paket sigortası yaptırılabilir ve her yıl yenilenir. Konutlar veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sigortasına (DASK) tabidir. Sigortanın yenilenmesi kredi kullananın sorumluluğundadır. Kredi kullanan kişiye talep etmesi halinde hayat sigortası yaptırılabilir.” denilmektedir. Ayrıca Sigorta özel kılavuzunda da “Sigortacının sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur.” ifadesi yer almaktadır. Yani DASK dışındaki tüm sigortaların kredi kullanan kişinin talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. Buna rağmen 17/11/2023 tarihinde tarafıma gelen SMS ile poliçenin yenileneceği belirtilmiştir. Hiçbir şekilde onayım olmadan Sarı Panjur Konut Paket Sigortası ücreti kesileceği çok açıktır. Bilgim ve rızam dışında yapılacağı belirtilen Sarı Panjur Konut Paket Sigortası Poliçesinin yenilenmemesini ivedilikle talep ediyorum. Poliçenin yenilendiği takdirde Tüketici Hakem Heyeti 'ne, BDDK ® ® ’ya ve CİMER'e başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

17 Kasım 2023 16:29 (Şikayetten 1 dakika sonra)
23 Kasım 2023 16:37

Biraz önce VakıfBank Manisa Şubesi tarafından arandım. Bu sigortayı bağlı bulunduğum şubeden ya da dışarıdan yaptırmak zorunda olduğum yönünde bir şey söylendi. İtiraz edince geri adım atıldı, sorun olmayacağını, otomatik poliçe yenilemenin kapalı olduğunu belittiler. Dilekçe verip vermediğimi sorguladılar, şubelerindeki ismini verdiğim hanımefendinin almadığını da belirttim. Bakalım, bekleyip göreceğiz. Sırf herhangi bir mağduriyet yaşamayayım diye bu ay içindeki kredi taksit ödememi yapmama rağmen, önümüzdeki aydaki 04/12/2023 tarihindeki kredi taksit ödememi de 17/11/2023 tarihinde yaptım. Sırf herhangi bir aksilik durumunda mağdur olmayayım diye. Umarım herhangi bir sorunla karşılaşmam, cidden yeter artık.

28 Kasım 2023 13:04
VakıfBank Sarı Panjur Konut Sigortası Poliçe Yenilenmesini İstemiyorum

28/11/2023 tarihi itibariyle 26/11/2023 tarihinde son bulan Sarı Panjur Konut Sigorta Poliçesi yenilenmedi. Herhangi biri mağduriyetim şu anlık yaşanmadı. Bugün de böyle bir mesaj geldi. Poliçe tarihi de geçti, umarım sonra bir şekilde yenilenmez.

Muhammet
27 Mart 2024 09:56

07 Eylül 2023 17:33
Recep sonuçtan çok memnun

11 Ağustos 2023 11:31
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

14 Eylül 2023 16:53
Koray sonuçtan çok memnun

17 Temmuz 2023 23:57
"Sorunum çözüldü. Teşekkürler VakıfBank"

VakıfBank Kategorileri