Turkcell Taahhüt Yenileme Tarihi Sorunu

Turkcell Taahhüt Yenileme Tarihi Sorunu
Gülcan
11 Haziran 2024 23:48

Turkcell kullanıcılarına fatura kesim tarihini "her ayın 10'u, 20'si ve 25'i" olmak üzere 3 seçim hakkı sunuyor. Tüm kampanyalarında "12 ay taahhütlü" tarifeler sunuyor. 12 ay fatura dönemi taahhüt verilen fiyattan ücretlendirme yapacağını söylüyor. Taahhüdünüzün 9 ya da 10. Ayında taahhüdünüz bitiyor bildirimleri göndermeye başlıyor. Bunu takip etmeyen kullanıcılar mevcut taahhütlerinde henüz 2-3 ayları varken taahhüt yenileyerek yeni tarife bedeline geçiyor. Ve ücretlendirme koşullarında da taahhüdünüz anında başlar diyor. Aynı fatura dönemi içerisinde eski tarife bedeli ve yeni tarife bedelini kullanım gününe göre oranlayarak faturaya yansıtacağını belirtiyor. Yani prosedür olarak kendini koruyor prosedüre bakıldığında bu şartları kabul etmiş oluyoruz. Ve 12 ay ya da fatura dönemi taahhüt ettiğimiz bedelden fazla ödeme yapmak durumunda kalıyoruz. Ben kendi adıma bu taahhüt döneminde bu dengeyi kırmak istedim. Fatura kesim tarihim her ayın 10'u olarak seçili. Bu yüzden de mevcut taahhüdüm olan ayın 9'una kadar taahhüdümü yenilemedim bekledim, yukarıda ifade etmeye çalıştığım konu ile karşı karşıya kaldım. Aradaki 1 gün için yeni taahhüt bedelini hesaplayarak 10'unda kesilecek faturaya yansıtılacağı bilgisini aldım. Gelecek dönemlerde bu sorunu yaşamak istemediğim için ayın 11'in de tarifemi yenileyip ve bu taahhütsüz kalacağım 1 gün ise telefonumu kullanmayarak, yeni gelecek faturama taahhütsüz kullanım bedeli yansımayacak düşüncesiyle 12 ay verdiğim taahhüdü 12 fatura dönemi ödeyebileceğimi sandım ve müşteri hizmetlerinden de bu şekilde daha iyi olacağı yönünde yönlendirme aldım.

Sonuç olarak ben taahhüdümü 11.06.2024 tarihinde yeniledim ve taahhüt bitiş tarihim 09.06.2025 tarih olarak belirlendi.

Bu gibi durumun tüm kullanıcılarda yaşandığı ve bu küçük kârlar ile varılabilecek noktanın ben farkındayım, sizler de olun. Bu prosedürlere uyan ama taahhüt verilen ödeme sayısı ve tutarındaki tutarsızlıktan doğan haksız kazancı ya da vaat edilen hakkın alınamaması gibi küçük ama etkili pazarlama/satış stratejisini asla etik bulmadığımı ünlemlerle belirtmek isterim. Diğer bir çok operatör taahhüt yenilemeyi mevcut taahhüt bitimi sonrası başlatırken, Turkcell'in bu tutumu hiç yakışmıyor.

Turkcell eskiden aynı fatura döneminde sizi yeni tarifeye geçirelim dediğinde kullanımlarınızı da buna ekleyelim falan gibi seçeneklerle müşteri memnuniyetini önemserdi, belli ki artık öncelikleri değişmiş şirketin.

12 Haziran 2024 08:05 (Şikayetten 8 saat sonra)

12 Haziran 2024 08:06

Mega
Mega

Yani her halükarda adamı silkeliyorlar

Ümit sonuçtan hiç memnun değil

08 Ekim 2024 00:09

Cihangir