Ali sonuçtan çok memnun

20 Aralık 2024 23:01
Ali'nin Teşekkür Mesajı
“Sorun çözüldü, teşekkürler.”

iPhone 14 sadece eSIM ile çalışan yurt dışı kayıtlı cihazımı Turkcell'e taşıdıktan sonra bir türlü hattım aktifleşmedi. Ancak yoğun çabalar sonucu sonuca ulaştık. Benzer durumu yaşayan arkadaşlar için olayı ve çözümü anlatıyorum

Öncelikle hattımı ilk olarak fiziksel SIM olarak taşıdım, taşıma işlemi 3 gün sonra tamamlanınca eSIM almaya gittim, ilk gün ve ikinci gün eSIM okutmalarında eSIM etkinleştirilemedi hatası aldım,
sonrasında yaptığım araştırmalarla 120 BT'yi aradım müşteri hizmetleri ile görüştüm ancak çözüm bulunamadı. Sonrasında yeni bir QR kod aldım ve tekrar okuttum ancak yine aynı durum devam etti.

Arkadaşlar hat taşıma sonrası eSIM okutmadan önce telefonun güncel versiyona sahip olması gerekli, iki eSIM arasında en az 48 saatlik süre olması gerekiyor. Beklemeden sık sık yeni eSIM almak yanlış.

Yeterli süre bekleyip yeni QR kodu aldıktan sonra telefondaki tüm eSIM'leri silip sadece bir defa bu QR'ı okutup görsellerdeki gibi 'i etkinleştiriliyor' şeklinde beklemeye geçmeniz gerekiyor, bu süreç içerisinde BTK 120'yi arayıp güncelleme talep ediyorsunuz ve telefonu açıp kapatınca sorun çözülüyor. QR'ı tekrar tekrar okutmayın sorun çözülmüyor. Umarım herkesin sorunu çözülür.

20 Aralık 2024 23:46

Bu paylaşımı sorunun çözüldüğünü ve benzer sorunu yaşayanların problemi çözebilmesi için yaptım.

20 Aralık 2024 23:47

Sorun çözüldü, teşekkürler.

21 Aralık 2024 07:28 (Şikayetten 8 saat sonra)

21 Aralık 2024 08:52

Değerli Müşterimiz, Talebinizin sonuçlanmasına çok sevindik. Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz. :) Her türlü bilgi ve yardım talebiniz için Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

Adem sonuçtan hiç memnun değil

29 Kasım 2024 23:41

20 Kasım 2024 10:44
Berkay sonuçtan hiç memnun değil

Berkay
06 Ekim 2023 10:47