Selen sonucu yetersiz buldu

E-Sim Taşıma Sorunları Ve Yetersiz Destek

19 Aralık 2024 01:42

Yakın zamanda kullandığım iPhone 14 Pro cihazımdan yeni aldığım iPhone 16 Pro cihazıma Turkcell E-sim hattımı taşımak istedim. Ancak şu sorunlarla karşılaştım:

1. Turkcell hesabı üzerinden E-sim yönetim ekranına ulaşamıyorum:
Web sitenizin E-Sim bölümünde “www.turkcell.com.tr den login olmuş müşterilerimiz Ayarlarım menüsünden Hat Ayarlarım'ı seçip, E-Sim Profil Bilgileri seçeneğinden QR kodlarını görüntüleyebilirler.” yazmasına rağmen, hem internet sitesi üzerinden hem de mobil uygulama üzerinden “Hat Ayarlarım” sekmesi altında E-sim yönetimi ile ilgili herhangi bir seçenek görünmüyor. Bu nedenle SM-DP+ Adresi, Aktivasyon Kodu ve Onay Kodu bilgilerine de ulaşamıyorum.

2. E-sim taşıma işlemi başarısız oldu:
Eski cihazımdan otomatik / hızlı aktarma ve taşıma yapmayı denediğimde, iPhone cihazım “sim kartınız desteklenmiyor. Eski iPhone'unuzdaki sim kart, E-sim transferini desteklemiyor. Destek için Turkcell ile iletişime geçin.” uyarısı ile karşı karşıya kalıyorum.

3. Müşteri Hizmetlerini Aradım:
Müşteri hizmetleri ile iletişime geçtiğimde, sorunun sadece bir Turkcell bayisine giderek çözülebileceği söylendi. Ancak şu an yurt dışında yaşıyorum ve önümüzdeki 6 ay boyunca Türkiye’ye gelme imkanım bulunmuyor. Bu durumda, hattımı aktif olarak kullanmamın imkansız hale gelmesi ciddi bir mağduriyet yaratıyor. İş amaçlı da kullandığım bu hattın aktif olması benim için hayati öneme sahip.

Tek çarem Turkcell'den vazgeçip hattımı farklı bir operatöre geçirmek ve bunu hiç istemiyorum.

Destek Talebim:
Bu sorunları aşmak ve hattımı aktif hale getirebilmek için aşağıdaki desteğinizi talep ediyorum:

E-sim QR kod veya SM-DP+ Adresi, Aktivasyon Kodu ve Onay Kodu bilgilerimin tarafıma iletilmesi. Eğer mümkünse, QR kodu ya da manuel giriş için gereken bilgileri e-posta veya başka bir dijital yöntemle sağlamanızı rica ediyorum. Eğer turkcell.com.tr’de veya Turkcell Dijital Operatörüm’de çıkmamasının sebebi sistemsel bir hata ise, bunun çok hızlıca düzeltilmesini rica ediyorum.

20 yılı aşkın süredir Turkcell’e sadık bir kullanıcı olarak, bu konuda mağduriyetimin giderilmesini ve hattımın aktif hale getirilmesi için desteğinizi rica ediyorum.

19 Aralık 2024 07:43 (Şikayetten 6 saat sonra)

Selen
20 Aralık 2024 17:02

Yaşadığım E-sim taşıma probleminde Turkcell'den hiçbir destek alamadım ve tamamen kendi çabalarımla çözüm bulmak zorunda kaldım. Bu süreci ve yaşadığım hayal kırıklığını paylaşarak, benzer bir sorun yaşayanlara rehberlik etmek istiyorum. Turkcell Dijital Operatörüm uygulamasında, sanki hali hazırda E-sim sahibi değilmişcesine; "İşlemler - Başvuru İşlemleri - sim Kartı Değişikliği" adımına giderek "E-sim" seçeneğini seçtim ve "e-Devlet Yöntemiyle" tekrar başvuruda bulundum. Bu işlem mevcut E-sim’imi yeniden aktive etmemi sağladı. Ancak bu işlem de ücretli ve faturama 136 TL (Aralık 2024) yansıtıldı. Daha önce E-sim’e geçmek için bayide ücret ödemiş olduğumdan, tekrar ücret ödemek sinir bozucu olsa da mecburen kabul ettim. Turkcell müşteri hizmetlerinin, bu yöntemi bana önermemiş olması büyük bir hayal kırıklığı. Sürekli Müşteri Hizmetlerinden, Dijital Operatörüm'de pek de "canlı" olmayan "canlı destek" biriminden "Bayiye gitmek zorundasınız" yanıtını aldım. Oysa ki, bu yöntemin çalıştığını kendim deneyerek öğrendim. Yabancı operatörlerin çoğu bu tür işlemleri tamamen online olarak çözerken, Turkcell’in hala fiziksel bir bayiye bağımlı çözümler sunması çağ dışı bir yaklaşım. Turkcell’in, zor zamanımda destek olmak bir yana, çözüm sunamaması markaya olan güvenimi ciddi şekilde zedeledi. Müşteri hizmetleri ve bayiler arasında bilgi akışının bu kadar zayıf olması, müşterilerin çaresiz kalmasına neden oluyor. Fahiş ücretlerle hizmet sunarken, online çözümlerden bu denli uzak olmak kabul edilemez. Sonuç olarak, Turkcell’in müşteri odaklı bir marka olmadığı kanaatine vardım. Bu deneyim, markaya olan bağlılığımı sonlandırmam için önemli bir sebep oldu. İlk fırsatta başka bir operatöre geçmeyi planlıyorum. Umarım bu paylaşım, benzer bir sorun yaşayanlara yardımcı olur ve çözüm bulmalarını kolaylaştırır. Not: Eğer aynı problemi yaşıyorsanız, yukarıda paylaştığım yöntemi kullanarak sorununuzu çözebilirsiniz. Ancak ne yazık ki, bu işlem için de ek bir ücret ödemeyi göze almak zorundasınız.

25 Aralık 2024 12:01

Merhaba Selen Hanım, BTK aracılığı ile ilettiğiniz talebinize yine aynı kanal üzerinden 24/12/2024 tarihinde yazılı olarak yanıt verilmiştir. Verilen yanıtları BTK Online Şikayet Bildirim Sistemi üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

E-sim Geçişinde QR Kod Sorunu Ve Hattın Kapanması

Ebubekir
13 Ağustos 23:01

Hat Taşıma Sonrası Esım Sorunu Nedeniyle Ciddi Mağduriyet

17 Eylül 08:45
1758087988989.whatsapp-gorsel-2025-09-17-saat-084716-64f588eb.jpg
Ogün sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell E-sim Sorunu / Aktivasyon Ve Transfer Sorunu

28 Mayıs 2024 16:10