VakıfBank Yatırım Hesabı serbest bakiyenin aktarılması

Eray
04 Mart 2024 23:38

VakıfBank Kategorileri

Marka Profili

VakıfBank 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %100
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Yatırım hesabından para nasıl aktarılır?

Yatırım hesabınızdan para aktarmak, öncelikle yatırımlarınızı nakde çevirmenizi ve ardından vadesiz TL hesabınıza transfer etmenizi gerektirir. İşlem, genellikle T+2 takas süresi sonrasında gerçekleşir ve VakıfBank Mobil ya da İnternet Bankacılığı üzerinden kolayca yapılabilir. Adım 1 – Yatırımı Nakit Hale Çevirme Portföyünüzde bulunan menkul kıymetleri (hisse, tahvil, fon vb.) satışa sunun. Satış işlemi gerçekleştiğinde tutar, T+2 (işlem tarihinden iki iş günü sonra) süresi dolana kadar “blokeli bakiye” olarak kalır. Adım 2 – Takas Süresini Bekleme (T+2) Satıştan sonraki ikinci iş gününde takas tamamlanır ve tutar nakde dönüşür. Bu aşamadan sonra para, hesabınızdaki kullanılabilir bakiyeye eklenir. Adım 3 – Virman (Transfer) İşlemi VakıfBank Mobil ya da İnternet Şubesi’ne giriş yapın ve Yatırım > Para Yatırma/Çekme ya da Yatırım Hesabından Vadesiz Hesaba Havale menüsünü seçin. Aktarmak istediğiniz tutarı girerek onaylayın; para vadesiz TL hesabınıza geçer. Adım 4 – Parayı Çekme veya Başka Bankaya Gönderme Vadesiz hesabınıza geçen tutar, ATM’den nakit olarak çekilebilir ya da EFT/Havale yoluyla başka bir banka hesabına gönderilebilir. Dış Kaynaktan Yatırım Hesabına Para Gönderme VakıfBank dışındaki bir bankadan yatırım hesabınıza para göndermek isterseniz, gönderinin açıklama kısmına “8 haneli Yatırım Hesap Numarası, Ad Soyad ve T.C. Kimlik No” bilgilerini eksiksiz yazmanız gerekir. Bu bilgiler, para havuz hesabından doğru yatırım alt hesabına yönlendirilmesini sağlar. Bilgi Notu: T+2 takas süresi, paranın nakde dönüşmesi için zorunlu bir adımdır; bu süre içinde para doğrudan çekilemez veya EFT yapılamaz. Kısaca: - Menkul kıymetleri satıp nakde çevirin. - T+2 takas süresini bekleyin. - Mobil/İnternet bankacılığıyla yatırım hesabından vadesiz hesaba virman yapın. - Vadesiz hesaptan ATM çekimi veya EFT gerçekleştirin.