VakıfBank Onayım Olmadan Ek Hesap Açtı

VakıfBank Onayım Olmadan Ek Hesap Açtı
14 Şubat 2024 19:55

Bugün saat 13.43'te VakıfBank tarafından 'bilgilendirme: değerli müşterimiz, 00158********6607 numaralı hesabınızın ek hesap limiti 5.000,00 TL'ye yükseltilmiştir. İşleme ilişkin evrakı VakıfBank mobil veya internet bankacılığında onaylanan sözleşme/belgeler menüsünden görüntüleyebilirsiniz.' şeklinde mesaj aldım. VakıfBank uygulamasını incelediğimde, onayım ve iznim olmadan maaş hesabıma 5.000 TL tutarında ek hesap limiti tanımlandığını fark ettim. Mesajda da ifade edildiği gibi, işleme dair herhangi bir evrak veya belge bulunmamaktadır.

Bunun üzerine hemen saat 14.00 sıralarında VakıfBank Ankara adliyesi icra daireleri bağlı şubesine giderek durumu izah ettim. Personel, sistem üzerinden hesabımı kontrol ederek, maaş hesabıma Bursa/fomara şubesinden herhangi bir onay, belge veya talep olmaksızın işlem yapıldığını teyit etti. Bu işlemin iptalini istedim ve maaş hesabımı Ankara şubesine transfer ettirdim. Personel, 5.000 TL olan ek hesap limitini artırım işlemini kendisinin gerçekleştirmediğini, hesabı kapatabilmek adına bilgim ve onayım dahilinde limiti 7.500 TL'ye yükselttiğini ve birkaç gün sonra hesabı kapatacağını söyledi.

Zaten ek hesap talep etmediğim için, VakıfBank müşteri hizmetlerini arayarak durumu şikayet ettim ve bana bir başvuru numarası verildi. Ek hesabı kapattırmak için gerekli işlemleri yaptırdım. Ancak akşam saat 17.44'te 'sayın ezgi aksan, 7875144 numaralı başvurunuz incelenmiştir. Ek hesabınız kapatılmıştır. Saygılarımızla.' şeklinde bir bilgilendirme mesajı aldım. Onayım ve iznim olmadan hesap açılmasına dair bilgi talep etmeme rağmen, sadece hesabı kapatma talebimmiş gibi bir yanıt almak beni tatmin etmedi.

VakıfBank'ın iznim, onayım ve talebim olmaksızın kişisel verilerin korunması kanunu'nu ihlal ederek neden bana ek hesap açtığını anlamak istiyorum. Bu durumu tekrar çözmek için müşteri hizmetlerini aradığımda 'yeni maaş almaya mı başladınız? ' diye soruldu. Üç-dört yıldır aynı hesaptan maaşımı aldığımı ve durumun böyle olmadığını belirttim. Bana, 'bazen maaş hesabına ilişkin sizi düşündüğümüz için kampanya olarak ek hesap oluşturulabiliyor, istemezseniz kapatılıyor.' denildi.

Ancak bu kampanyanın rızam dışında yapıldığını belirtmek isterim. Yarın kredi kartı gönderilir, sonra hesabımdan borçlarım ödenir, hatta ev, araba bile alınabilir. VakıfBank şubesi ile yaptığım görüşmede de onay olmaksızın işlem yapılmadığı ifade edilmişti. Sorunum hesabın kapatılması değil, iznim olmadan neden açıldığıdır.

14 Şubat 2024 19:55 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Selcen sonuçtan hiç memnun değil

VakıfBank Ek Hesap Limiti Artışı Ve Bloke Sorunu

10 Ocak 2025 14:00
Mesut sonuçtan hiç memnun değil

12 Kasım 2023 13:30

01 Mart 2025 13:00