Hakan sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell'den Yanıltıcı Borç Bilgisi ve İcra Takibi Sorunu

14 Ağustos 2024 11:29

25 yıllık turkcelli olmama ve faturalarımı düzenli olarak ödememe rağmen KKTC Turkcell den hatlarımı kapatarak telsime (Vodafone) geçmek amacıyla 11 Temmuz tarihinde Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak iletişime geçtim. Üzerimde bulunan çocuklarıma ait iki hat ve üzerimde bulunmayan eşime ait olan bir hattın tüm borçlarını sorgulatarak toplam miktarı olan 3802 TL’Yİ ödeyerek ekteki dekontları verdikleri e-posta adresine gönderdim. “sonradan bana bakiye borcu falan çıkmaz değil mi? ” diye sordum ve çıkmayacağını söylediler. Ancak 12 ağustosta yani yaklaşık bir ay sonra İstanbul'dan gama hukuk bürosundan bir telefon geldi ve iki numara için icra takibi başlatıldığını söylediler. Kontrol ettim doğru çıktı. Şirket nezdinde defalarca girişimde bulunmama rağmen bir sonuç alamadım.
Şikayetim şudur:
1. Borç kalmadığı ve çıkmayacağı söylenmesine rağmen neden sonradan borç çıkartılıyor.
2. Sonradan çıkan bu borç ki adresim, telefonum ve epostam değişmemesine rağmen neden uyarılmadan ve bir ay bile geçmeden icra takibi yapılıyor. (kanunen uygun mudur? )
3. Turkcell'e anlaşmalı olan Gama Hukuk Bürosu tarafından bazı yakınlarım telefonla aranarak icra borcumun olduğu ve nerede olduğum sorularak neden müşkül durum yaratılıp zan altında bırakılıyor ve kişisel bilgilerim paylaşılıp itibarım zedeleniyor. (burada ayrıca suç oluştuğunu düşünüyorum) )
4. KKTC de yaşamama ve ikametgah adresim burada olmasına ve kuzey Kıbrıs Turkcell ile sözleşmeyi KKTC'de yapmamıza rağmen icra takibi neden KKTC mahkemelerine verilmiyor da İstanbul'a veriliyor. Burası bir devlet değil midir. Türkiye cumhuriyeti de KKTC'Yİ tanımıştır. Ben de bu devletin aynı zamanda vatandaşıyım. Bu hukuken sakat değil midir?
Bu ve bunun gibi keyfi uygulamaların önüne geçebilmek, benim gibi başka vatandaşlarında mağdur olmasını engelleyebilmek için devletin varlığını hissettirmenin önemli olduğunu düşünüyorum.
Yukarıda arz ettiğim şikayetlerime yönelik yardımınıza ihtiyacım vardır. Teşekkür ederim.

14 Ağustos 2024 11:29 (Şikayetten 1 dakika sonra)

14 Ağustos 2024 11:55

Merhaba Hakan Bey, Öncelikle hedefimizin, tüm müşterilerimizi memnun edebilmek olduğunu belirtmek isteriz. Turkcell olarak hedefimiz, size en iyi hizmeti verebilmek ve en son teknolojileri sunmak. Güncel fiyatlarımızı, hizmet kanallarımızı sürekli iyileştirmeye ve yatırımlarımızı artırmaya devam edebilmek için düzenliyoruz. Hattınıza ait ödenmemiş faturanız olması durumunda SMS ile bilgilendirme yapılmaktadır. Ödeme yapılmaması durumda yasal takip yoluna başvurulmakta ve fatura tutarlarına ek olarak yasal takip masrafları ( Vekalet Ücreti, Masraf + Harçlar) talep edilmektedir. İlgili hukuk bürosu ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz. Tüm borç ödendikten sonra icra dosyası kapanır ancak hattınız statüsüne göre otomatik olarak görüşmeye açılabilir. Borç bilgilerinizin farklı kişiler ile paylaşılması ya da yaptığınız görüşmelerde uygun olmayan bir üslupla karşılaşmanız durumunda ilgili hukuk bürosu hakkında inceleme başlatabilmemiz için borca konu olan GSM numaranız, hukuk bürosunun adı(ünvanı), hukuk bürosunun irtibat bilgisi, bilgi verilen yakınlarınıza ait GSM numaraları ve arama yapılan tarih bilgisini, talepleriniz ile birlikte Turkcell uygulamamız içerisinde "Yardım- Yeni talep İlet" adımlarını seçerek iletebilir, taleplerinizin durumunu "Taleplerim" bölümünden kontrol edebilirsiniz. Şu an farklı bir operatör kullanmanız durumunda görüş ,öneri ve şikayetlerinizi yukarıdan istenilen bilgiler doğrultusunda 0532 532 00 00 numaralı müşteri hizmetlerimize ileterek ilgili hukuk bürosu hakkında talebinizi iletebilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

Hakan
14 Ağustos 2024 16:03

Ayrıca hukuk bürosu ile ilgili şikayetimi burada yazdığım gibi Kıbrıs Turkcell'e de ilettim. Başka bir yere iletmeyeceğim. Artık gereğini şirketiniz yapsın lütfen. Tüm yasal haklarım saklıdır.

Serdar sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Borç Yapılandırmasında Esneklik Sağlanmıyor, Müşteriye Zorluk Çıkarılıyor

Serdar
22 Temmuz 15:48

Zamanında Ödenen Faturaya Rağmen Haksız İcra Takibi Ve Kapanan Hatta Fatura Gelmesi

Sıla
18 Ağustos 13:51

Yılmaz
13 Ekim 2023 14:13
Anıl sonuçtan hiç memnun değil

Ödenmiş Borç İçin Haksız İcra Takibi Ve Resmi Yazı Sorunu

Anıl