Uğur sonuçtan hiç memnun değil

23 Aralık 2023 15:36

Yurt dışına iş seyahatine çıkmam gerekti. Gideceğim bölgede kablosuz ağ bulunmadığı ve işim için internet kullanmamın zorunlu olduğu için, gitmeden önce hattımı yurt dışında kullanıma açtırmak ve paket satın almak amacıyla müşteri danışmanım ve 532 numarası ile görüşmeler gerçekleştirdim. Paket satışı konusunda Turkcell oldukça ilgiliydi.

Ertesi gün ise, mobil imza işlemi yapmam gerekti fakat daha önce kullanmadığım bir özellik olduğundan danışmanımı tekrar aradım. SIM kartımın mobil imzaya uygun olmadığını ve bir Turkcell İletişim Merkezi'ne (TİM) gidip değişim yapabileceğimi belirttiler. En yakın TİM'in bana 100 km uzaklıkta olduğunu ve SIM kartın gönderilip gönderilemeyeceğini sordum. Konuyla ilgili bir talep açtığını ve dönüş yapacaklarını belirtti fakat kimse dönüş yapmadı. İki gün sonra durumu öğrenmek için tekrar aradım ve aciliyetini vurgulayarak talebin öne alındığını söylediler ama yine herhangi bir dönüş olmadı. Bu süreçte, SIM kartımın yurt dışında internete bağlanmaya uygun olmadığını söyleyen olmadı. Eğer biri beni uyarsaydı, SIM kartımı değiştirmek için gerekli adımları atardım. Böyle bir teknik bilginin benden beklenmesi makul değil.

Yurt dışına vardığımda havaalanında mobil veri ile internete bağlanamadığımı fark ettim. Bir aksaklık olabileceğini düşünerek ertesi günü bekledim ama sorun çözülmedi. 532 numarasını arayarak durumu anlattım ve telefona sinyal göndereceklerini, kapatıp açınca düzeleceğini belirttiler, fakat sorun devam etti. Aynı işlemi birkaç kez tekrar ettikten sonra, SIM kartımın yurt dışında mobil veri ile internet bağlantısını desteklemediğini öğrendim.

Bu yaşadığım süreç tam olarak böyleydi. Gitmeden önce SIM kartımı değiştirtmeyen ve emeği geçmesi gereken kişilere, kullanamadığım internetin bedelini hesabıma yansıtanlara ve profesyonellik anlayışı bu olanlara hakkımı helal etmiyorum. Müşteri memnuniyeti konusunda sınıfta kaldığını düşündüğüm Turkcell'den beklenen gayreti göstermesini umuyorum.

23 Aralık 2023 15:36 (Şikayetten 1 dakika sonra)

23 Aralık 2023 16:11

Değerli Müşterimiz, Müşteri hizmetlerimize yaptığınız başvuru ile ilgili incelemenin devam ettiğini görüyoruz. Sonuçlandığında size bilgi verilecektir. Ürün ve servislerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

31 Ekim 2023 18:20

17 Haziran 2023 00:19