Mustafa sonuçtan çok memnun

Turkcell Voip Sorunsalı Yuva Yıkacak Lütfen Mantıklı Açıklama.

Turkcell Voip Sorunsalı Yuva Yıkacak Lütfen Mantıklı Açıklama.
06 Mart 2024 00:30

Ayrıntılı fatura talebinde bulundum. İnternet kotamın aşıldığına dair tarafıma bir e-posta iletildi. Dokümanları incelediğimde, VoIP olan kısımların ne anlama geldiğini bilmediğim için müşteri hizmetlerini arayarak bilgi aldım; bana WhatsApp üzerinden yapılan görüntülü veya sesli konuşmalar olduğunu söylediler. Mantıksız saatlerde; gece yarısı, sabah, öğle ve akşam VoIP kullanım bilgisi mevcut. Bu durumdan dolayı eşim hakkında şüphelerim oluştu. Ayrıca TikTok uygulamasına girildiği görülüyor. Ancak eşim TikTok kullanmıyor ve bir hesabı da bulunmuyor. Şimdi merak ettiğim konu şu: WhatsApp'tan dışarıdan gelen mesajlar ve videolar bile gece uyurken VoIP olarak mı kaydediliyor, yoksa sadece WhatsApp üzerinden yapılan aramalar mı internet kullanımına dahil ediliyor? Yaşadığım bu durum evliliğimizi sarsacak derecede ciddi bir hal aldı ve hayatım altüst oldu. Lütfen bu data kullanımı konusunda aramalarım ve mesaj trafiğim hakkında bilgi verin. Durum başka bir boyuta taşındı.

profile profile profile
06 Mart 2024 01:01 (Şikayetten 31 dakika sonra)

06 Mart 2024 08:31
06 Mart 2024 11:17

Turkcell yetkilileri beni aradı bakın aynı sorunu yaşayanlara yazıyorum WhatsApp üzerinden ses kaydı resim video vs mesaj geldiği zaman voip olarak gözüküyor biz onu WhatsApp üzerinden sesli veya görüntülü arama olarak anlıyoruz ve bu bizi başka paranoyalara sokuyor yanlış anlaşılmalar olumsuz sonuçlar doğuruyor sen telefonu eline almasan bile arka planda gelen mesajlar sesler siz genede dikkat edin kimsenin günahını almayın iyi araştırmadan Google'a voip nedir diye sorulduğunda sesli görüşme cevabı alıyorsun işte burada sıkıntı çıkıyor bunun için Turkcell bu konuyu güncellemesi gerekiyor insanlar ikilemde kalmaması için.

Yiğit
Yiğit

Bu sorulara cevap bulabilen yok mu hâlâ. Yurtiçi data kullanımı internet ve e mail diye geçen ayrıntılarda saatler saçma sapan çıkıyor. Alınan mailler de orada çıkar mı ya da sadece benim attığım e maillerde mi çıkıyor ne olur cevap verin

WhatsApp görüşmelerini ücretlendirme hakkı yok Turkcell'in internetten nereye bağlandığınız sadece sizi ilgilendirir WhatsApp internet üzerinden çalışan bir uygulama bunu ücretlendirme hakkı yok ya da Youtube.com dan bir video izlediğinizde ya da Twitter'a girdiğinizde ekstra ücret alamaz

Merve
Merve

Sizinle aynı sorunu yaşıyoruz bununla ilgili net bir bilgi buldunuz mu lütfen. Voip ile ilgili şüpheler evliliğimizi yıkıyor fatura detayı voip dolu en güncel faturasına baktım telefonun benim yanımda olduğu saatte voip çıktı yine sesli arama yapmış olmaz ne demek oluyor bu

Mehmet sonuçtan çok memnun

06 Şubat 2024 12:49