İlker sonuçtan hiç memnun değil

Akbank'tan 15 Gün Gecikme İçin Azar Araması!

İlker
20 Aralık 2023 17:20

Akbank adlı banka tarafından kredi kartımın 15 gün, ek hesabımın ise sadece 5 gün gecikmesi nedeniyle az önce arandım. Arayan numara bir sabit hat ve İstanbul üzerine kayıtlı. Google tarafından otomatik olarak spam olarak işaretleniyor, aramanın başında bize baba adı, doğum tarihi gibi bilgiler soruluyor. Eğer siz arıyorsanız bu bilgiler zaten sizde olmalı. Kırmızı spam adı altında gelen bir aramaya neden bu bilgileri vermem gerekiyor? İki farklı borç için toplam da asgari 550 TL ödemem gerekiyor ve bu yüzden neden bu şekilde rahatsız ediliyorum? Henüz bir ve iki haftalık gecikmeler için SMS veya bildirim ile haber vermek bu kadar zor mu? Ayın 30'una kadar ödeyeceğimi söylediğimde '29'una kadar yardımcı olabiliyoruz' denilerek alay ediliyor. Daha sonrasında 30'unda ödeyeceğimi söyledikten sonra bana 'bir gelir beklentiniz mi var' diyerek kişisel sorular yöneltiyorsunuz.

Gelir konusunda 'hayır' dedim çünkü bu soruya cevap vermek zorunda değilim. Sonrasında maaş alacağımı ve bu şekilde ödeyeceğimi söylediğimde, 'hayır demiştiniz, maaş da bir gelir' denilerek saygısızlık ve kabalık yapılıyor. Ben İletişim Fakültesi mezunu bir bireyim ve bir insanla bu şekilde konuşulmaması gerektiğini biliyorum. Borçlularınızla daha kibar ve insancıl şekilde iletişim kurmanızı öneriyorum. Kimse böylesi zor bir dönemde keyfi nedenlerle gecikme yapmıyor. Ayrıca, en ufak bir hakaretim veya benzeri bir davranışım asla olmadı.

Müşteri danışmanınızla görüşmekte ve hepsinden öte, 15 gün gecikmeli 355 lira kredi kartı asgari ödemesi için insanları duygusal olarak bu şekilde yıpratmamanız, insan hakları başta olmak üzere tüm etik, ahlaki ve kanuni değerler açısından oldukça önemlidir.

Onur sonuçtan hiç memnun değil

Akbank'ın Saygısız Ve Rahatsız Edici Borç Takip Sistemi

07 Şubat 2025 16:05

04 Aralık 2023 18:28

Önder
08 Nisan 2024 12:13

Yasin
12 Eylül 2024 09:14
Akbank Beyana Aykırı İşlem Yapılması
Dilek sonuçtan hiç memnun değil

Dilek
20 Ocak 2025 14:32