Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Vodafone Mağazasından Alınan Yeni Cep Telefonu IMEI Klonlanması Sorunu

28 Mayıs 2024 10:18

Vodafone mağazasından yaklaşık 1 ay önce sıfır Xiaomi Redmi Note 12 marka cep telefonu satın aldım. Telefonuma birkaç gün önce IMEI numaramın klonlandığına ve cihazımın 30 gün içerisinde kapatılacağına dair mesaj geldi. Ben güvenli olması için bu telefonu özellikle güvenilir olduğunu düşünerek kurumsal bir mağazadan satın aldım. Fakat sıfır olarak telefonu almama rağmen IMEI numaram klonlanmış. Mağazaya gittiğimde telefonun garantiye gönderileceği bildirildi. Fakat bu süreçte bana herhangi bir muadil telefon verilmeyeceği bilgisi verildi. Genel kullanım olarak herkesin bir cep telefonu olduğu için telefonun garantiye gönderilmesi halinde sorun satıcı firmadan kaynaklanmasına rağmen ben mağdur duruma düşeceğim. Ayrıca garantide IMEI numarası hattıma tanımlanması halinde de bu IMEI ile benim adıma kayıtlı hat haricinde başka hat kullanılamayacağından ikinci bir mağduriyetim oluşacaktır. Bu durumda da satılan mal ayıplı mal statüsüne gireceğinden Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurma zorunluluğu hasıl olacaktır. Kurumsal firma sıfır olarak satışını yaptığı ürünün IMEI numarasının klonlanmaması için gerekli tedbirleri almak zorundadır. Almadığı takdirde tüketici zararı oluşacaktır. Tüketici ürünü satın alırken konuda tüketici kurumsal firmaya güvenerek böyle bir durumun oluşmayacağını garanti olduğunu düşünerek satın almaktadır. Böyle bir durumun oluşması halinde de tüketicinin zarar görmemesi için derhal telefon iade alınıp yenisi bayide tüketiciye teslim edilmelidir ve klonlanan IMEI'li telefon satıcı firma tarafından geriye çağrılmalıdır. Çünkü burada satıcı firmanın güvenlik açığı söz konusudur. Aslında söz konusu IMEI numarasının satılan cep telefonu numarası dışında başka bir cihazda eşleşme işlemi yapılamaması gerekmektedir. Klonlama işlemi yapılan diğer cep telefonundaki şahsın bir suç işlemiş halinde de aynı IMEI ile benim hattım da kullanım sağladığından haksız yere ben de suçun faili konumuna gelebilirim. Söz konusu güvenlik açığı ileride bir çok yasal probleme açabilecek bir sorun oluşturmaktadır. Bu aşamada telefonumu halen garantiye göndermemiş bulunmaktayım ve mağduriyetim oluşmaması açısından anında değişim işlemi talep etmekteyim. Bu konuyu bayi gerçekleştiremediğinden Vodafone firmasından yardım istemekteyim. Vodafone iletişim hattını aradığımda sürekli olarak otomatik mesajlar dinlenilmekte ve herhangi bir müşteri temsilcisiyle de görüşememekteyim. Bu nedenle buradan şikayet ve bildirim zorunluluğum doğmuştur.

28 Mayıs 2024 11:23 (Şikayetten 1 saat sonra)
07 Haziran 2024 14:23

Talebinizle ilgili detaylı bilgi alabilmek için sizi ilettiğiniz telefon numarasından aradık fakat ulaşamadık. İyi günler dileriz. Vodafone Müşteri Hizmetleri

Ömer
Ömer
07 Haziran 2024 14:28

Merhaba telefonum her zaman açık bana ulasan olmadı. Bir kere arandım. Onda da telefonumu açtığımda görüşme sonlandı. O yüzden bana ulaşmaya çalışmanız gibi bir durum söz konusu değil. Tobide de sorunuma karşılık bulamıyorum. Çünkü benim problemime cevap verecek kapasitede değil ve seçenek yok.

Recep sonuçtan hiç memnun değil

IMEI Klonlanması Sonrası Vodafone Desteğiyle Çözülemeyen Telefon Mağduriyeti

05 Ekim 2025 20:08
Selami sonuçtan hiç memnun değil

Klonlanan IMEI Nedeniyle Mağdur Oldum, Hiçbir Kurum Çözüm Sunmuyor

Selami
18 Ekim 2025 22:23
klonlanan-imei-nedeniyle-magdur-oldum-hicbir-kurum-cozum-sunmuyor-2.jpg
klonlanan-imei-nedeniyle-magdur-oldum-hicbir-kurum-cozum-sunmuyor-1.jpg

Vodafone Klonlanan IMEI Numarası

Züleyha
12 Kasım 2023 15:58
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

28 Ağustos 2024 16:36
Vodafone'dan Aldığım Telefonun IMEI Sorunu ve Çözüm Bulamama