Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell'in Gizli Ücretlendirme Politikası Mağduru Oldum

20 Ekim 2024 14:02

2020 yılından bu yana Turkcell abonesiyim ve normal konuşma paketim yanında yönlendirme paketi kullanıyordum. Aylık 10-20 TL gibi tarifeme ilave sınırsız, yani bana gelen çağrıların adet sınırı olmaksızın, operatörüm belirlediğim numaraya gelen çağrıları yönlendiriyordu ve ay sonunda faturama 10 TL 20 TL gibi ilave bedel ekliyordu. Operatörüm 2024/8. aydan sonra yönlendirme paketimin fiyatını ve adet sayısını bana haber vermeden kısıtlamış. Aylık 100 adete düşürmüş ve 100 adet sonrasında bana gelen her çağrıyı adet başına 9.90 kuruşluk bir ücretle tarafıma faturalandırmış. Ben müşteri hizmetlerini aradım. Turkcell tüketici şikayet bölümüne yazdım ancak faturayı ödemem gerektiğini söylediler. Normal olarak aylık 150 ile 300 TL fatura öderken bana 9 bin küsur TL fatura çıkarttılar. Benim haberim bilgim olmadan tarifenin içeriğini değiştirip fatura ediyorlar. Bana bilgi verilmediğini söylediğimde 100 adet kullanımınızın bittiğine dair bilgilendirme mesajı gönderdiklerini söylüyorlar. Aynı gün ben mesajı görmedim. Okumadım, mesajı 3-5 gün sonra gördüm. Hemen müşteri hizmetlerini aradım ne yapabileceğimi sordum. Bana tarifemin değiştiğini ve sınır geldiğini ve tarifemi yükseltmem gerektiğini söylediler. Ben de mevcut tarifemi bir üst pakete yükselttim. Ancak mesajı görmediğim 3-5 gün içerisindeki bana gelen çağrıları adet başına 9.90 kuruştan yüksek tutardan faturalandırdılar. Şimdi ben okuma yazma bilmeyen bir vatandaş olabilirim veya mesajı hiç okumayan bir vatandaş da olabilirim. Aylık aldığınız paket ücreti yetmiyor, bir de çağrıyı yapan müşteriden aldığınız yetmiyor, bir de çağrıyı cevaplayandan çağrı cevaplansın cevaplanmasın arama başına 9.90 kuruş ücret talep ediyorsunuz. Operatörümün bana bir şekilde ulaşıp mağdur olmamam için bilgilendirmesi gerekmez mi? Ayrıca madem tarifemin içeriği değişti. Diyelim ki hakkım 100 adet ve doldu, neden durdurmuyorsunuz ve yönlendirmeleri hizmetinizi iptal etmiyorsunuz. Demek ben 3-5 gün, 1 hafta değil de aylar sonra durumu fark etsem bana 300-500 bin TL'lik fatura gönderip talep mi edeceklerdi? Nitekim benim bilgim olsaydı yüksek tutarda fatura ile karşılaşmamak için tarifemi anında yükseltirdim veya iptal ederdim.

20 Ekim 2024 14:03 (Şikayetten 1 dakika sonra)

20 Ekim 2024 14:35
20 Ekim 2024 16:16

Buradan ve her yerden şikayeti iletmeye ve insanları bilgilendirmeye devam edeceğim. Umarım bu haksız yanlışınızdan geri dönersiniz. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Erdem
Erdem

Aynı durumla karşı karşıyayım. 26.500 TL fatura gönderdiler. Büyük mağduriyet içindeyim. Umarım Turkcell bu mağduriyeti giderir.

E devlette Tüketici Hakem Heyeti'ne ve BTK iletişim üzerinden de resmi olarak şikayet edebilirsiniz.

Ekin sonuçtan hiç memnun değil

16 Mart 2025 23:15
Turkcell'den Çifte Faturalama Mağduriyeti