Mimar sonuçtan çok memnun

Turkcell'den Taahhüt Şoku: 3 Ay Kalan Tarifem Değiştirildi ve Cayma Bedeli Talep Edildi

17 Eylül 2024 19:09

Turkcell hattımla ilgili taahhüt süremin biteceğine istinaden, fatura döneminin bitmesine 3 gün kala bildirim aldım ve tarifeleri inceledim.
Karar verdiğim tarifeyi seçtim. 12 aylık bir taahhüt sözleşmesi karşıma çıktı. 12 aylık taahhüt süremin bitiminden itibaren 12 ay daha geçerli olacağını düşündüğüm küçük fontlarla yazılmış yeni sözleşmenin her bir cümlesini okumadım haliyle bir göz gezdirip onayladım.

Şu an itibariyle 3 ay daha süresi olan 160 TL lik tarifemi sonlandırıp. 12 aylık geçerli 340 TL lik yeni tarife tanımlandı hattıma.
3 ay daha süresi olan taahhütlü tarifem yeni tarifeden dolayı 180x3 ay fazla ödeme alacaklar.

Sözleşmeye ise müşteri için cayma hakkı verilmemiş tek taraflı bir sözleşme hazırlanmış.

1 dakika bile sonra caymak isteyenden 485 TL cayma bedeli isteniyor.

Müşteri hizmetlerini arayıp derdimi anlattım ama beni dinleyip mağduriyeti gidermek yerine. Yardımcı olmak yerine sözleşme de şu yazıyor bu yazıyor diye anlatıyor. Kibarca sözleşmenin hepsini okusaydın diyor. Benim derdimi dinlemeden, soruma cevap olmayan ezberlenmiş cümleleri tekrar ediyor.

Turkcell gibi bir firmaya bu şekilde müşteriyi mağdur eden uygulamayı hiç yakıştıramadım.

Not:Belki benim mağduriyetim giderilmeyecek ama başkalarının mağdur olmasını engellemesi için Şikayetim dijital dünyada yerini alsın.
Beni mağdur ettiler. Başkalarını mağdur edemesinler.

17 Eylül 2024 19:09 (Şikayetten 1 dakika sonra)

18 Eylül 2024 07:50
Mimar
Mimar
18 Eylül 2024 08:33

Sorunuma yine cevap verilmemiş. Müşteriyi yanıltıcı ve eksik uyarı yaparak beni yanılttınız. Eski taahhüt süremin bitiminden itibaren yeni taahhüt süremin başlaması gerekir. Yeni taahhüt den cayma bedeli isteniyor Eski taahhüt otomatik iptal olunca onunda cayma bedeli isteniyor. Taahhüt süremin bitmesine 3 ay süre var diye mesaj göndermeniz. *Taahhüdünüz bitmek üzere... Şeklinde uyarı yapıldı. Neyse en fazla 1 Yıl daha aboneniz olurum. Sonra yollarımızı ayırırız.

Sadik sonuçtan hiç memnun değil

28 Ağustos 2024 13:50
Yanlış Cayma Bedeli İle Mağduriyet Yaşıyorum
Yanlış Cayma Bedeli İle Mağduriyet Yaşıyorum

02 Şubat 2025 15:08
Turkcell'den Fahiş Fatura Şoku Ve Bilgilendirme Eksikliği
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

13 Nisan 2025 11:40

Yanlış Bilgilendirme ve Haksız Cayma Bedeli