Turkcell Numara Çakışması Ve Yüksek Cayma Bedeli Şoku

Şükrü
25 Aralık 2024 00:24

24.12.2024 tarihinde Eskişehir Espark'ta bulunan Turkcell mağazasından kızım için akıllı saatinde kullanmak üzere adıma faturalı hat başvurusu yaptım. Bana gösterilen numaralar arasından birini seçtim ve eve geldik. Saat kurulumunu yaptıktan sonra hattı aktif hale getirdik ve kızımın numarasını telefonuma kaydettim. WhatsApp uygulamamı açtığımda kızımın numarasının başkası tarafından (yabancı uyruklu) kullanıldığını fark ettim. WhatsApp uygulamasını açıp sistemde mevcut kullanıcıyı kapatmaya çalıştım fakat onay kodu o kişiye gittiği için kapatamadım. WhatsApp üzerinden kişiyi aradım, 3 yıldır İstanbul'da olduğunu ve bu numarayı kullandığını söyledi ve kapatamayacağını belirtti. Aldığım mağazayı aradım, kendileri beni müşteri hizmetlerine yönlendirdi. Müşteri hizmetleri bu sorunun kendilerinden kaynaklı olmadığını, WhatsApp uygulamasının açığı olduğunu belirtti. Ben de mesaj ve aramaların bizim akıllı saatimize geldiği durumda başka birinin benim üzerime kayıtlı bir numaradan başkasına küfür etmesi, dolandırıcılıkta kullanması durumunda benim yasal olarak sorumlu olduğumu dile getirerek 1,5 saatlik numaranın başka bir numara ile değişimini talep ettim. Temsilci, 136 TL ücret ile mağazada değişimin olabileceğini söyledi ve ben de haklı olarak beni bu durumda savunmasız bırakan operatörle devam etmek istemediğimi dile getirerek hattın iptalini talep edince, daha 1,5 saatlik ve kullanılmamış bir hat için 700 TL civarı cayma bedeli tarafıma yansıtılacağı bildirildi. Mağazaya giderek numara değişimi yaptım, oradaki yetkili, merkez operatörün yardımcı olamadığı yerde biz sorunu çözemeyiz diyerek ücretin faturama yansıyacağını dile getirdi. Fatura döneminde bana yansıtılacak numara değişim bedelini kabul etmediğimi ve gerekirse tüketici heyetine gideceğimi beyan ederim.

25 Aralık 2024 07:51 (Şikayetten 7 saat sonra)

25 Aralık 2024 12:17

Majid sonuçtan hiç memnun değil

26 Ekim 2025 12:24
yeni-alinan-hattin-surekli-spamlanmasi-ve-magduriyet-7.jpg
yeni-alinan-hattin-surekli-spamlanmasi-ve-magduriyet-6.jpg
yeni-alinan-hattin-surekli-spamlanmasi-ve-magduriyet-5.jpg
yeni-alinan-hattin-surekli-spamlanmasi-ve-magduriyet-4.jpg
yeni-alinan-hattin-surekli-spamlanmasi-ve-magduriyet-1.pdf

Hatice
30 Nisan 2025 20:06
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

13 Eylül 2024 11:49
Turkcell Kategorileri