Hüseyin
18 Kasım 2023 20:31

Edirne Merkez Saraçlar Caddesi No :100 adresindeki Turkcell bayisine 15.11.2023 Çarşamba günü saat 18:15 te Turkcell'e geçiş için müracaat ettim. Fotoğrafta görünen 70 GB tarifesine geçmek üzere Bayi çalışanına bu tarifenin internetini istediğim her yöne kullanıp kullanamayacağımı, bir kısmının yalnızca belli uygulamalar için geçerli olup olmadığı konusunu sordum. O da bana her yöne kullanılabileceğini herhangi bir ayrımın olmadığını söyledi. Nitekim afişte yazan bilgilendirmeye göre de zaten herhangi bir ayrımın olmadığı aşikardı. [Afiş fotoğrafı eklenmiştir]

Bayi çalışanının da bana hiçbir uygulama ayrımı olmaksızın istediğim gibi kullanabileceğim şeklinde bilgilendirmede bulununca ben de geçiş işlemlerini başlattım. 18 Kasım 2023 sabahı itibariyle de hattım açıldı, ancak açıldıktan sonra fark ettim ki 30 GB istediğim her yöne 40 GB ise sosyal medya (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube.com, TikTok) yönüne bir tarife tanımlanmış.
[Tarife bilgileri ekran görüntüsü eklenmiştir]
Ben de bayiye giderek niye bu şekilde olduğunu afişinde niye ayrım yapılmadan oraya yapıştırıldığını sorduğumda; zaten kullanıcıların çoğunun paketlerini sosyal medyada bu yönde kullanım yaptığını ve paket içeriğinin bu şekilde olduğunu söylediler. Ben de bunun onları ilgilendirmeyeceğini benim istediğim gibi kullanmam gerektiğini, müşteriyi yanlış yönlendiren afiş astıklarını ve yanıltıcı bilgilendirmede bulunduklarını söyledim. Ona rağmen çözüm bulamadım. Tarifenin Bu şekilde olduğunu ve değişiklik yapamayacaklarını söylediler. Bu yöndeki Şikayetim devam etmektedir. 70 GB internet paketin tarafıma istediğim şekilde kullanacağım üzere, sosyal medyada şu veya bu uygulamada geçerli vs... Ayrımı olmadan tanımlanmasını istemekteyim. Gereğinin yapılması rica ediyorum.
Not : Ayrıca yanıltıcı Afiş asma ve Bilgilendirme için Bilgi Teknolojileri Kurumu ve Rekabet Kurumuna da şikayette bulunacağımı bildiririm...

19 Kasım 2023 00:37 (Şikayetten 4 saat sonra)

20 Kasım 2023 11:06

Statice
10 Ağustos 2023 10:26
Osman sonuçtan hiç memnun değil

16 Aralık 2023 16:45
Turkcell Sözleşmeden Dönme Durumunda Çıkarılan İptal Bedeli
Seda sonuçtan hiç memnun değil

30 Nisan 2024 15:00

11 Eylül 2024 19:29
Yanıltıcı Tarife Geçişi ve Fahiş Faturalar
Devrim sonuçtan hiç memnun değil

Devrim
30 Eylül 2024 16:52