23 Ekim 2023 19:57

Üretimi Ekim 2022 olan Arçelik buzdolabını 2022 Kasım ayında satın aldık. Garanti başlangıç tarihi 29.11.2022. İç bölümünden sebzeliğin altına su akıtıp sonrasında donma yaptığı için 26.05.2023 tarihinden İzmir Bahçelievler servisi tarafından 108 ff kapak değiştirildi. 19.09.2023 tarihinde aynı sorun tekrarladığı için yine servis çağırdık. Bu aşamadan itibaren de Arçelik Balçova gelip gitmeye başladı. Önce yine 108 ff kapak ile parça değişimine geldiler ancak karar değiştirerek fanın çalışmadığını söylediler ve 09.10.2023 tarihinde Eva kapağı değiştirdiler. Ancak sorun çözülmedi ve sorunun devam etmesi üzerine 12.10.2023 tarihinde servisten geldiler ve yine 108 ff kapağı değiştireceğiz diye gittiler. Sonrasında 18.10.2023 tarihinde tekrardan 108 ff kapak getirerek, değiştirdiler. Bu parça değişimleri sırasında da servisten gelen personeller parçaları söker takarken kapağın tırnaklarını kırdı. Buzdolabının içinde de göçük oluşturdular. Son 108 ff kapak değişiminden sonra da sorun çözülmediği gibi bu sefer buzdolabı alttan dışarıya su kaçırmaya başladı. Buzdolabının dışarıya kaçırdığı sular sebebiyle de buzdolabının yanında bulunan mutfak dolabı nemlendi ve kabardı. Sorun buzdolabının da dışına çıkarak mutfağa da zarar vermeye başladı. Artık defalarca gelip giden servis ile sorunun çözülmediğini anlamalarını ve mağduriyetimi gidermelerini istiyorum.

18 Aralık 2023 22:58

Feyyaz Yiğit’in efsane videosunu Arçelik’e uyarlarsak, Arçelik bozmuş, öyle böyle değil çok bozmuş, daha da bozmaz derken iyice bozmuş, (aşağıda yaşadıklarımı okuyunca bana hak vereceksiniz) ; Üretimi 2022/Ekim olan Buzdolabını 28.11.2022 fatura tarihi ve 21.654 TL bedel ile satın aldım. İç bölümünden su akıtıp donma yaptığı için, 26.05.2023 tarihinde daha 6 ay dolmadan Bahçelievler Servisi tarafından 108 ff kapak değiştirildi. (Hakkımız olduğu ve Israrla ürünün değiştirilmesini talep ettiğimiz halde ürünü değiştirmediler.) Temmuz ve Ağustos'da evde değildik. Eylül’de döndüğümüzde aynı sorun devam ettiği için, 19.09.2023 tarihinde yine servis çağırdım ve bu sefer Balçova Servisi ve her seferinde farklı teknisyenler gelip gitmeye başladı. Önce yine 108 ff kapak ile geldiler, değiştireceklerdi, sonradan karar değiştirdiler, bu sefer fan çalışmıyor diye 09.10.2023 tarihinde Eva kapağı değiştirdiler. Ancak bu da işe yaramadı. Bu aşamada 14.10 2023 tarihinde Tüketici Hakem Heyeti'ne gittik ve sonucu beklemeye başladık. Buzdolabı içine su akıttığı için, bu su sebzelik ve kahvaltılık bölümünün altında donuyor, sebzeleri ve kahvaltılıkları donduruyordu. Sorunun devam etmesi üzerine 18.10.2023 tarihinde tekrar 108 ff kapağı değiştirdiler. Sorun çözüldü mü, hayır, daha da büyüdü. Bu sefer sadece içinden değil, altından da su akıtmaya başlamış ve biz fark edene kadar, mutfak dolaplarını da çürütmüş. Bütün servis fişlerini ve çürüyen mutfak dolabının fotoğraflarını görüntülere yükleyeceğim, görebilirsiniz. Sonunda 31.10.2023 tarih ve 40.089 TL bedelli fatura ile Buzdolabını değiştirdiler. Ancak yeni Buzdolabı da çok gürültülü çalıştığı ve içindeki yiyecekleri dondurduğu için, yeni gelen ürüne önce 2 gün süre ile testo cihazı kondu, 2 gün sonra ürün normal çalışıyor dendi ancak talep etmemize rağmen, bize testo raporu gösterilmedi ve ibraz edilmedi. Üründeki sorunun devam etmesi üzerine tekrar gelen firma servisi bu sefer ana kart değişecek dedi (madem testo raporu normaldi de niye ana kart değişiyor, burası çok önemli) ancak, talep etmemize rağmen yine tarafımıza tespit fişi verilmedi ve biz tekrar servis kabul etmeyerek, başından beri olduğu gibi ücret iadesi istedik. Arçelik bize 31.10.2023 tarihli fatura bedeli olan 40.089 TL değil de 28.11.2022 tarihli fatura bedeli olan 21.654,78 TL üzerinden ödeme yaptı ve mutfak dolaplarında meydana gelen zararımızı karşılamadı. 18.12.2023 tarihi itibariyle tekrar THH'ye müracaatımı yaptım ve sonucunu bekliyorum.

profile profile
24 Ekim 2023 14:48 (Şikayetten 18 saat sonra)

Emre sonuçtan çok memnun

05 Şubat 2024 00:13
Arçelik Buzdolabı Arızası!
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı: Bitmeyen Sorunlar Ve Servis Çilesi

24 Aralık 2024 09:19

Arçelik'ten Müşteri Memnuniyeti! (Motor Kartı Arızası)

İbrahim
02 Mart 2024 15:07

28 Temmuz 2023 11:27
Arçelik Buzdolabımın Soğutma Sorunu Çözülemiyor!

Arçelik Kategorileri