Arçelik Güneş Paneli

11 Şikayet
Güneş Paneli
(5 değerlendirme)
Şikayet Yaz
Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Taşınabilir Güneş Paneli İçin Yedi Gündür Çözüm Yok, Mağduriyetim Sürüyor

Muhammed
31 Mayıs 2025 21:18
Umutmahmut sonuçtan hiç memnun değil

Umutmahmut
04 Mart 2025 15:27
Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Oğuzhan
18 Şubat 2025 14:23
M. Enes sonucu yetersiz buldu

M. Enes
04 Aralık 2024 12:43
Cem sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Güneş Paneli Performans Sorunu ve İade Problemi

Cem
28 Eylül 2024 14:27
Yunus sonuçtan hiç memnun değil

Yunus
21 Temmuz 2024 00:12
Arçelik Güneş Paneli Sorunu
Arçelik Güneş Paneli Sorunu
arcelik-gunes-paneli-sorunu-1.pdf

Yusuf
21 Aralık 2023 13:28
Arçelik Ücretsiz Kesife Ücretli Denilip Rakam Telaffuz Edilmemesi
Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Sedat
26 Ağustos 2023 10:17
Emre sonuçtan çok memnun

Emre
18 Ağustos 2023 12:32

"Sorunlarım çözüldü Arçelik ailesine teşekkür ediyorum."

Arçelik Kategorileri

Marka Profili

Arçelik 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %98
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Güneş Panelinin Çalışıp Çalışmadığını Nasıl Anlarız?
Güneş paneli sisteminin çalışıp çalışmadığını anlamak için hem uygulama verileri hem de inverter üzerindeki ışıklar net bilgi verir. Ayrıca bağlantı ve temel güvenlik anahtarları da çalışmayı doğrudan etkiler. 1. Üretimi Uygulamadan Kontrol Edin Uygulamada görünen iki veri sistemin çalıştığını gösterir: - Anlık Üretim: Değer pozitif ve gün ışığında anlamlı seviyedeyse panel aktif olarak üretim yapıyordur. - Günlük Üretim: Gün içinde toplam üretim artıyorsa sistem gün boyunca çalışmıştır. 2. İnverter Üzerindeki Durum Işıklarını Kontrol Edin Inverter üzerindeki LED ışıklar çalışmayı doğrudan gösterir: - Sabit Yeşil Işık: Sistem normal şekilde çalışıyor. - Sarı/Yeşil Yanıp Sönme: Bekleme, başlatma veya iletişim durumu. - Kırmızı Işık: Arıza veya güvenlik nedeniyle durma durumu. 3. Sigorta ve Bağlantı Kontrolleri Yapın Üretim yoksa veya inverter kırmızı ışık veriyorsa temel kontroller önemlidir: - AC Sigortası: Elektrik panosundaki inverter sigortasının atmadığından emin olun. - DC İzolatörü: İnverterin yanında bulunan anahtar “ON” konumunda olmalıdır. - Bağlantılar: AC–DC girişlerinde gevşeme veya hasar olup olmadığını gözle kontrol edin. Bilgi Notu: Sistem çalışıyor görünse bile verim düşük olabilir. Panel yüzeyindeki toz, yaprak, kuş pisliği veya bakım eksikliği üretimi belirgin şekilde azaltabilir. Kısaca: - Uygulamadan anlık ve günlük üretimi kontrol edin. - İnverter ışığının yeşil yanması düzgün çalışmayı gösterir. - Üretim yoksa sigorta ve izolatör konumuna bakın. - Verim düşükse panel yüzeyinin temizliğini kontrol edin.
5.5 kW Güneş Paneli Neleri Çalıştırır?
5.5 kW gücündeki bir güneş paneli sistemi, hem yüksek anlık güç ihtiyacı olan cihazları hem de günlük enerji tüketimi yüksek olan ev aletlerini rahatlıkla çalıştırabilecek kapasiteye sahiptir. Sistem, hem “anlık güç” hem de “günlük enerji bütçesi” açısından geniş bir kullanım alanı sunar. 1. Anlık Güç Kapasitesini Anlayın 5.5 kW sistemin anlık kapasitesi 5.500 Watt’tır. Aynı anda çalışan tüm cihazların toplam gücü bu sınırı aşmadığı sürece sistem sorunsuz çalışır. Örnek bir eş zamanlı kullanım: - Klima (2.190 W) - Çamaşır makinesi ısıtma anı (2.000 W) - Mikrodalga (1.000 W) - Buzdolabı (150 W) Toplam 5.340 W ile sistem bu yükü karşılayabilir. 2. Günlük Enerji Bütçesinin Neleri Karşıladığını Görün 5.5 kW’lık bir sistem günde ortalama 22–23 kWh enerji üretir. Bu bütçe, birçok temel ev ihtiyacını karşılar: - Buzdolabı: 1–2 kWh/gün - Klima (4 saat): 4.8 kWh - Termosifon (1.5 saat): 3 kWh - Çamaşır makinesi: 0.8–1 kWh - Bulaşık makinesi: 1–1.5 kWh - TV (5 saat): 0.6 kWh Bu değerler günlük 22 kWh’lik üretimle uyumludur. 3. Yüksek ve Değişken Güçlü Cihazlarla Uyumluluğu Değerlendirin Çamaşır makinesi, termosifon, klima gibi yüksek güç isteyen cihazlarla da sistem uyumludur. - Çamaşır makinesi en yüksek anda 2.000 W çeker; sistem kapasitesinin yalnızca %36’sıdır. - Termosifon 2.000–2.500 W tüketir; günlük enerji bütçesinde karşılanabilir. Ayrıca motorlu cihazlarda görülen “demeraj akımı” kısa süreli yüksek akım talebidir; sistemin güçlü inverteri bu yükleri tolere edebilir. Bilgi Notu: Günlük tüketimi yüksek olan cihazları (klima, termosifon, çamaşır makinesi) güneş üretiminin en yüksek olduğu 11:00–15:00 arasında çalıştırmak sistem verimliliğini artırır. Kısaca: - 5.5 kW sistem eş zamanlı olarak klima + çamaşır makinesi + mikrodalga gibi yüksek yükleri çalıştırabilir. - Günlük ortalama 22–23 kWh enerji üretimi bir evin temel tüketimlerini rahatça karşılar. - Çamaşır, bulaşık ve termosifon gibi cihazlar sistemle tam uyumludur. - Yüksek üretim saatlerinde kullanım verim ve tasarrufu artırır.
Güneş Paneli Çamaşır Makinesi Çalıştırır mı?
Güneş paneli sistemi, doğru kapasitede olduğu sürece çamaşır makinesini sorunsuz şekilde çalıştırabilir. Çamaşır makinesi hem anlık güç hem de toplam enerji tüketimi açısından yönetilebilir bir yük profiline sahiptir. 1. Anlık Güç İhtiyacını Kontrol Edin Çamaşır makinesi yıkama sırasında en çok su ısıtma aşamasında güç çeker. Bu aşamada yaklaşık 2.000 W enerji kullanılır. Sistemin toplam gücü yüksekse bu yük rahatlıkla karşılanır. 2. Toplam Enerji Tüketimini Değerlendirin Bir yıkama döngüsünde çamaşır makinesinin tüketimi genellikle 0.8–1 kWh civarındadır. Bu değer günlük toplam üretimi yüksek olan bir sistem için oldukça düşüktür ve kullanımda sıkıntı oluşturmaz. 3. Değişken Yükleri Yönetmeyi Unutmayın Motorun ilk çalışma anında kısa süreli yüksek akım çekmesi normaldir. Yüksek kapasiteli inverterler bu geçici akımı tolere edebilir ve sistem çalışmasını etkilemez. Bilgi Notu: Çamaşır makinesini, güneş üretiminin yüksek olduğu öğle saatlerinde çalıştırmak daha verimli sonuç verir ve şebekeden enerji çekme ihtiyacını azaltır. Kısaca: - Çamaşır makinesi yaklaşık 2.000 W anlık güç çeker. - Bir yıkama döngüsünde toplam tüketim 1 kWh civarındadır. - Yeterli kapasiteli bir sistem çamaşır makinesini rahatlıkla çalıştırır. - En verimli kullanım için cihazı yüksek üretim saatlerinde çalıştırın.
TrustBuy Güven Skoru