23 Kasım 2023 23:38

Turkcell'deki tarifemin taahhüt bitiş tarihi 24 Kasım, fatura kesim tarihi de 25 Kasım'dı. 23 Kasım akşam saatlerinde taahhüdüm bitmeden online işlemlerden paketimi yeniledim. Paketi online işlemlerden yenileme yaparken orada bir kutucuk vardı. 'Bu ayki kullanımlarınız yeni paketinizden ücretlendirilecektir. Kutucuğu işaretlemezseniz bu ayki faturanız eski ve yeni paketinizdeki kullanımınıza göre kısmi olarak ücretlendirilecektir.' şeklinde bir yazı vardı. Ben tam ne olduğunu bilmediğim için müşteri hizmetlerini aradım. 'Bu kutucuktaki bölümü işaretlemem gerekiyor mu?' diye sorduğumda müşteri temsilcisi tam açıklayıcı bir anlatımda bulunmadı. Yani işaretlediğimde ya da işaretlemediğimde ne olacağıyla ilgili bilgilendirmesinden bir şey anlamadım. Ben de tekrar aradım, yine aynı şekilde sordum, 'İşaretlemem gerekiyor mu? Ne demek bu?' diye. Verdiği bilgilendirme anlaşılır değildi ama işaretlemem gerektiği izlenimini oluşturduğu için işaretledim ve paketi yeniledim. Daha sonra online işlemlerden güncel fatura tutarına baktığımda yeni paketin fiyatı olan 260 TL yazıyordu. Ben de tekrar müşteri hizmetlerini aradım, neden böyle olduğunu, benim son faturamın 152,5 TL olması gerektiğini belirttiğimde, online işlemlerden paket yenileme yaparken kutucuğu işaretlediğim için eski paketin iptal olup yeni paketin tanımlandığı ve yeni paketin ücretini ödeyeceğim söylendi. Hatta bu kutucuğu işaretlemeseydim paket yenilemeyi yapamayacağım söylendi. Bana şimdi geçiş yaparsam yeni tarifenin hemen tanımlanacağı, fatura kesim tarihine kadar yeni tarifeden ücretlendirileceğim, bu kutucuktaki yazının bu demek olduğu açıklayıcı anlatılmadı. Ben kullandığım paket bitince yeni paketin devreye gireceğini düşünüyordum. Böyle olunca ben mağdur oldum. 152,5 TL ödeyecekken 260 TL fatura çıktı. Bir de 23 Kasım akşamı işlemi yaptığım için 25 Kasım'da fatura kesim tarihi olduğundan yeni paket 2 günlük tanımlandı ve bunun için 260 TL fatura çıktı. Aynı zamanda paketi yenilerken ilk 3 ay 30 TL indirim hakkımdan ilki, 2 günlük tanımlanan yeni paket için sistem tarafından kullanılarak düştü. Talebim, 260 TL'nin iptal edilerek ödemem gereken 152,5 TL'nin üzerine, yeni paketimin tanımlanan tarihten fatura kesim tarihine olan 2 günlük kullanım ücretinin eklenmesiyle belirlenmesi ve 2 gün için sistem tarafından düşülen ilk 3 ay 30 TL hakkımın ilkinin tekrar tanımlanmasıdır.

24 Kasım 2023 01:03 (Şikayetten 1 saat sonra)

25 Kasım 2023 18:56
26 Kasım 2023 03:06
Turkcell Paket Yenileme Yüksek Fiyat Sorunu

Hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Olumlu gelişme olmadı. Bu konu sayesinde Turkcell pişmanlığım oldu, En yakın zamanda ayrılacağım.

28 Nisan 2024 01:04
Atılım sonuçtan çok memnun

Atılım
08 Nisan 2024 01:27
"Teşekkürler yanlışlık düzeltildi."

Turkcell Tarife Değişikliğinde 2 Gün İçin Tam Ücret Kesimi!

09 Mart 2024 01:33
Turkcell Tarife Değişikliğinde 2 Gün İçin Tam Ücret Kesimi!

Turkcell Taahhüt Yenileme Hk.

28 Nisan 2024 00:45

23 Haziran 2023 11:37