Celalettin sonuçtan hiç memnun değil

06 Mart 2024 21:33

10 Haziran 2023 tarihinde Arçelik şubesinden almış olduğum, modeli 11140 M, 11 kg kapasiteli ve 1400 devir hızında olan çamaşır makinem, ilk altı ay içerisinde garip sesler çıkarmaya ve sıkma işlemi yaparken banyo içerisinde hareket etmeye başlamıştır. Altı ay içerisinde gerekli bilgilendirmeyi yaparak firma ile iletişime geçtim. İlk şikayetim için başvurum, almış olduğum tarihin beşinci ayı içerisinde, 24 Kasım 2023'te olmuştur. Bu süreçte toplamda beş kez kontrol için görevlilerini yolladılar. Ancak her gelen kişi farklı şeyler söylemiştir. Kimi 'Bu 11 kg az koydunuz', kimi 'Çok koydunuz', kimi 'Ayakları değişmeli', kimi de 'Ön paneli değişmeli' diyerek tutarsız cevaplar vermiştir. Ancak sonuç itibarıyla herhangi bir çözüme ulaşamadım. Tüketici haklarımı kullanarak, altı ay içerisinde bizzat başvurumu yaptığım halde sürekli mağdur edildim. Kendimi ispat etmek zorunda olmadığımı, aradığımda şikayet başvurularımın kayıt altına alındığını ve gerekirse bu kayıtların dinlenebileceğini belirtmek isterim. Sahip olduğum hakların da bilincindeyim. Şu an, tüketici haklarım çerçevesinde, tamamen sizden kaynaklanan kusurlu ürününüzün güncel fiyatı üzerinden iadesini talep ediyorum. İşte bu; 'Ayıplı Malın Varlığı Halinde Tüketicinin Hakları Nelerdir?' başlığında, ayıplı mala ilişkin tüketicinin sahip olduğu haklar 6502 sayılı Kanunun 11. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre tüketici; satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, satılanı alı koyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, imkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme hakkına sahiptir. Tüketici, seçimlik haklarını kullanabilmesi için öncelikle satıcıya bildirmesi yeterli olacaktır. Ancak satıcı, kullanılan hakkı yerine getirmiyorsa tüketici, Tüketici Hakem Heyeti'ne veya Tüketici Mahkemesi'ne başvurabilecektir. Sizleri aramaktan artık yoruldum ve bir çözüme ulaşmadınız. Bu nedenle, sorunu sizlerle çözemediğim takdirde doğrudan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı bilmenizi isterim.

07 Mart 2024 13:40 (Şikayetten 16 saat sonra)
11 Mart 2024 21:55

Geri dönüş yapıldı ancak kesinlikle yardımcı olunmadı o yüzden yasal haklarımı kullanarak Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım yıllarca bütün ürünlerimi sizden almış olmama rağmen onca üründe bir şikayet etmemişim bunu etmişim en azından bir kendinizi sorgulasaydınız yazık sizin gibi firmaya

Burcu
Burcu
Şikayeti Çözüldü

Bizde aynı model çamaşır makinesi aldık. Servis geldi kurdu ama yıkarken sıkarken tuhaf sesler çıkarıyordu yerinden oynuyordu. Servisi aradık onlarda bize link attılar. İzledik servis makinenin altında bulunan köpüğü çıkarmayı unutmuş eşimle biz çıkardık. Sonrası makine normale döndü. Belki sizinkini de unutmuşturlar

İnci sonucu yetersiz buldu

Arçelik Alındığından Bu Yana Sorunlu Olan Makine İçin Değişim Yapmıyor

28 Mayıs 2024 17:04
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Çamaşır Makinesi Sorunu Çözülemiyor

31 Ekim 2024 21:18
Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Hülya
01 Kasım 2024 12:37