Nafia sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Gövde Kaçağında Müşteriye Fatura Çıkartıyor

23 Kasım 2023 14:50

Vestel marka 620 nofrost buzdolabının gövde garantisi kapsamında iken Temmuz ayında soğutma hatası verdi. Yetkili servisi aradım, geldiler ve servis ücreti olarak 200 lira aldılar. İkinci gelişlerinde bir parça değiştirdiler ve ücret aldılar. Daha sonra dolabın soğutma sistemi görev yapmadığı için tekrar servisi aradım, geldiler ancak hiçbir şey yapmadılar. Soğutmanın normal olduğunu söylediler. Buzluk kısmında erime olduğunu söylediğimde hava sıcaklığını bir termostatla kontrol etmemi önerdiler. Soğuk zincir ilaçlarım olduğunu, çözüm üretmelerini istediğimde ilaçları başka bir yerde muhafaza etmemi tavsiye ettiler. Ekim ayında tekrar servis çağırdım, geldiler, normal olduğunu söyleyip gittiler. Kasım ayında tekrar başvuruda bulundum, geldiler ve gördüler ki tüm buzluktaki ve alt daki yiyecekler erimiş ve bozulmuş. Buzdolabının gövdesinde kaçak olduğunu, dolabın çöp olduğunu söylediler. Değişime tabii olduğunu belirten bir rapor hazırladılar. Vestel müşteri hizmetleriyle uzun uğraşlar sonucunda bir çözüm sundular; değiştireceklerini ancak 19.800 lira ödemem gerektiğini, çünkü üst model vereceklerini söylediler. Bu teklifin üç gün için geçerli olduğunu belirttiler. Gövde kaçağının oluşması benim suçum değil ve dolabın alüminyum boruları nedeniyle Vestel, buzdolabını yeniden satıyor. Zaten dolabı aldıktan ikinci haftasında kart arızası vermiş ve değişim yapılmıştı. Keşke o zaman vazgeçseydim. Çünkü Vestel bu model dolabı üretimden kaldırmış ve devlet tarafından belirlenen satış sonrası hizmet yönetmeliği bu durumda neler yapılacağını açıklamış, Vestel'in bunu karşılamak durumunda olduğunu düşünüyorum. Aradaki farkı öderim ancak yeni dolap fiyatını değil. Dolapta bozulan gıdalara mı, emeklerime mi, uğradığım ilaçlarımın bozulmasına mı yoksa düşürüldüğüm duruma mı üzüleyim bilmiyorum. Umarım Vestel maddi kaybımı karşılar ve bu duruma bir çare bulur.

25 Kasım 2023 00:02

Vestel buzdolabı gövde kaçağı nedeniyle değişime gitti ve değişim için benden 19800lira istiyorlar buna da değişimi kararımı üç gün içinde bildirmem gerekliymiş Perşembe günü tebliğ akşam saatlerinde yapıldı cuma günü çözüm merkezi ni aradım tekrar gün için de aranacağım söylendi akşam aranmayın ca müşteri hizmetleri ni aradım neden geri dönüşüm yapılmadığını sordum not aldıklarını söyledi ler. Yarın arayın dediğimde çözüm merkezi yarın kapalı diyorlar 3 günlük süre de bitmiş olacak benim aceleci olmamı sağlamak istiyorlar buraya yazdığım şikayet bildirilmiş ve Vestel bir link bırakmış güya orada çözümleri görebilirmişim. Orada sadece eşyaların basit arızalarında ön çalışma gibi bir şeyler gösteriliyor yani çözüm merkezi ağam bizimle eğleniyor gibi 19800lira bir buzdolabı parası bizim gibi dar bütçesi olanlar kolay kolay ödeyemez çözüm merkezi görevlileri çözüm üretmek ten ziyade bize Vestel in bir başka ürününü pazarlamak istiyorlar ben devletin bana verdiği satış sonrası hizmet yönetmenliyle ilgili şartları yerine getirmelerini istiyorum. Eğer bu kadar parayı ödeyeceksem sorun çıkar mayan başka bir buzdolabı alırım ve artık şuna inanmaya başladım. Yerli malı yurdun malı kimse bunu alıp mağdur olmamalı. Yönetmelikte her yıl için kiralama parası alınır diyor. Yeni bir buzdolabı satılır denmiyor değiştirilir deniliyor eğer aynı ürün yoksa bir üst model gönderilir diyede açıkça belirtiliyor. Umarım Vestel bunları dikkate alır ev kiraları yükseldi diye Vestel de dolap kiralarını yükseltti her haldeki bu kadar fiyat gösteriyor mağdur iyetimin tez zamanda giderilmesi dileğiyle

23 Kasım 2023 18:07

Vestel hatasını kabul etmiyor biraz önce çözüm merkezinden aradılar illada19800 lira ödeme yapmalısınız diyor ben aldığım günde zaten o günkü şartlarda son modeli almıştım. Şimdi ben aynı dolaptan gönderin diyorum üretimde değil diyorlar sanki ben suçluyum uğradığım maddi kaybım büyük artık diyorum ki yerli malı yurdun malı ama zarar. Etmemek için kimse bunu kullanmamalı

24 Kasım 2023 13:22 (Şikayetten 22 saat sonra)

18 Aralık 2023 16:34

Eğer bir ürün 20 gün içinde onarım yapılamıyorsa o ürünün yenisi üreticisi tarafından ücretsiz olarak verilir deniyor, kaçak olduğu servis tarafından belirlenmiş sizin tarafınızdan onaylanmış 16 Kasım'da teslim ettim 20 günden fazla oldu. Bakanlık tarafından belirlenmiş olan süreyi ve onaylamış olduğunuz koşulları hiçe sayarak hakkımızı yiyorsunuz

Ridvan sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Nfy 620p Buzdolabı Değişim Yapacağız Dediler Yapmıyorlar

Ridvan
15 Mart 2024 12:39
Vestel Nfy 620p Buzdolabı Değişim Yapacağız Dediler Yapmıyorlar
Esra sonuçtan memnun

23 Temmuz 2024 18:41
"Sorunum çözüldü"
Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Buzdolabında Sürekli Arıza Ve Yetersiz Servis Deneyimi

Fatih
15 Temmuz 2025 11:54
Şevval sonuçtan hiç memnun değil

Şevval
13 Haziran 2025 22:33
Mehmet sonuçtan çok memnun

Vestel Buzdolabı Servis Sorunu

21 Temmuz 2024 09:31
"Size çok tşk. Siz olmasaydınız servis hizmeti bile alamayacaktım. Ama, herhangi bir kullanım hatası olmamasına rağmen 6.5 yılda bir buzdolabının tamir edilemeyip çöp olmasına çok üzüldüm."
Vestel Buzdolabı Servis Sorunu

Vestel Kategorileri