Turkcell Eski Numara Geri Alma

03 Temmuz 2023 12:01

Merhaba,

Eski kullandığım Turkcell numaramı tekrar almak istiyorum fakat havuzda da yok, satış da görünmüyor. Bayi üzerinden de sordurdum, internet sitesinde de baktım ancak bulamadım. Ara ara kontrol edin dediler. Bir süredir ara ara kontrol ediyorum ancak bulamadım. Nasıl çözüme kavuşur konu?

03 Temmuz 2023 12:03 (Şikayetten 1 dakika sonra)

04 Temmuz 2023 12:52

Merhaba Engin Bey, Faturalı ve ön ödemeli hatlarda hattın iptalinin üzerinden 1 yıl geçmemiş ise hat geri verilir. Geri verilirken tekrar yeni tesis evrakları alınır. ( 1 yıllık süre, hattın iptal tarihi ile başlar. ) Faturalı Hatlar için Geri Verme işleminde Yeni Tesis Vergisi ve TGM ruhsat ücreti yansıtılmaktadır. Bunlar dışında başka bir bedel alınmaz. Ön ödemeli (faturasız) bireysel hatlar için ise yeni tesis bedeli ile aynıdır, yüz yüze kanallarımızdan bilgi alabilirsiniz. Yeni bir faturalı hat almanız durumunda kullanımlarınız ve paket ücretlerinden bağımsız olarak vergiler yansımaktadır. Telekomünikasyon hizmeti için yasal olarak ödenmesi zorunludur. Bu vergiler her operatör için aynı olup, kanunların öngördüğü şekilde güncellenir. * Vergi ücretleri ve açıklamalarını "https://www.turkcell.com.tr/yardim/hattiniz/faturali/faturamdaki-vergiler-nelerdir" bağlantısından inceleyebilirsiniz. 2023 yılında vergi tutarlarında aşağıdaki şekilde değişiklik olmuştur: * Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi: 01 Ocak 2023 tarihinden itibaren Özel İletişim Vergisi sistemdeki her abone başına 260 TL olarak uygulanacaktır. Bu vergi yeni abonelikler için ilk ay devlete ödenmektedir. Turkcell tarafından kampanya kapsamında 12 taksitte aylık 21,67 TL olarak faturanıza yansıtmaktadır. * Telsiz Ruhsat Ücreti: 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yıllık 113,14 TL (aylık 9,43 TL) olarak güncellenmiştir. Bu ücret, yeni aboneliklerin ilk yılı için yılın kalan ayına bölünerek faturalandırılmaktadır. Bu ücret faturanızda Diğer Vergiler, Harçlar, Fonlar kaleminde yer alır. * Telsiz Kullanım Ücreti: 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yıllık 113,14 TL (aylık 9,43 TL) olarak güncellenmiştir. Bu ücret, kullanımlarınızdan bağımsız olarak her ay faturanıza yansımaktadır. Saygılarımızla, Turkcell

04 Temmuz 2023 14:08

Eski numaramı alabilecek miyim yoksa alamayacak mıyım? Bir personeliniz telefon ile bu konuda bana bilgi verebilir mi? Yukarıda yazdığınız vergileri zaten veriyoruz zahmet edip tekrar yazmanıza gerek yok. Bu durumda önemli olan numarayı tekrar kullanabilecek miyim, diğer türlü yazdıklarınızın benim için bir önemi yok.

Sezin

Ben de sizinle aynı durumdayım. Kaç sene geçmesine rağmen havuzda görünmüyormuş. Arada kontrol edin dediler, siz kontrol etmeye devam ediyor musunuz

Sezin

Merhaba bir çözüm bulabildiniz mi konuyla ilgili

Mürvet
Mürvet