12 Kasım 2024 13:34

Sayın Yetkililer,

iPhone 16 Pro Max cep telefonuma tanımlı esim’i, 5 Kasım’da iwatch Ultra akıllı saatime "Tek Numara Teknolojisi" servisi ile Watch uygulaması üzerinden tanımladım. Ancak, telefondan saate aktarılan esim ayarlarının düzgün çalışmadığını fark ettim; telefon kapalıyken saatime çağrı gelmiyor ve internet kullanılamıyordu.

Bu durum üzerine TT Mobil esim profilini silip tekrar eklemeye çalıştım. Ancak, "Hattınıza tanımlı bir Tek Numara Teknolojisi Servisi bulunuyor, bu hat için birden fazla Tek Numara Teknolojisi tanımı yapılamaz" uyarısını aldım ve ekleme işlemini yapamadım.

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri’ni arayıp sorunu bildirdim; ancak destek alamadım ve TT bayilerine yönlendirildim. Ankara’daki A-City AVM, Atlantis AVM ve Meydan AVM’deki TT bayilerinden farklı bilgiler aldım. Bir bayi "Tek Numara Teknolojisi" servisinin kaldırıldığını, diğer bir bayi ise esim için QR kodlarının olmadığını söyledi.

Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda, çalışan kişi hizmeti iptal edersem cayma bedeli yansıtılacağını ve bu konuda sadece Ankara Bölge Müdürlüğü’nün yardımcı olabileceğini belirtti. Ertesi gün Ankara Ulus Bölge Müdürlüğü’ne gittim; burada şikayet kaydı oluşturuldu, ancak hiçbir çalışan "Tek Numara Teknolojisi" hizmeti hakkında bilgi sahibi değildi ve çözüm sağlanamadı.

Türk Telekom bu hizmeti sunuyor ve faturalandırıyor, reklam yapıyor, ancak bayiler, müşteri hizmetleri ve hatta Bölge Müdürlüğü bile konuya hakim değil. Yanlış bilgi ve yönlendirmelerle müşterilerin mağdur edilmesini anlamakta güçlük çekiyorum. Kullanamadığım bir hizmet için neden hizmet bedeli ödüyorum ve iptal etmek istediğimde cayma bedeli ödemek zorundayım?

Bu sorunu çözebilecek yetkili biri çıkacak mı?

Saygılarımla.

12 Kasım 2024 15:27

Online İşlemler > Servislerim Menüsünde şöyle bir açıklama var: Online İşlem Merkezinde abonesi olduğunuz tüm Türk Telekom mobil iş ortağı servislerinin listesi yer almamaktadır. Burada göremediğiniz servislerin iptali için müşteri hizmetleri üzerinden destek alabilirsiniz. İşin komik tarafı, servisi iptal etmek için bir opsiyon yok. Türk Telekom müşteri hizmetleri ise bu servise iptal etme yetkilerinin olmadığını söyledi. Eee, ne yapalım, gidip Turkcell'e mi yoksa Vodafone'a mı soralım ürünün iptali için? Şaka mısınız siz ya?!

Fatih
Fatih

Kesinlikle aynı durumdalar. İlk 3 ay ücretsiz, sonrasında ise 45 TL yazıyor, özel iletişim vergisi dahil diyor. Taahhütsüz olarak, ilk 3 aylık kullanımda Servis ücreti alınmayacaktır. Yasal yükümlülükler gereği, Tek Numara Teknolojisi Servisine katılım sağlanması akabinde telsiz ruhsatname ve kullanım ücretleri hattınızın faturasına yansıtılacaktır. İptal edilme halinde bu ücretler toplu olarak ilgili aya ait hattınıza ait faturaya yansıyacaktır. Ancak ilk ay dahil özel iletişim vergisi ekstra yansıtıldı. 2. Ay içerisinde iptal etmek istediğimde ise toplam 1 yıllık bir abonelik var gibi tüm ücretleri faturama yansıttılar. Çağrı merkezi temsilcileri tek numara teknolojisinin yapısını bilmedikleri için yeni bir hat almışsınız gibi düşünün diyerek saçma sapan cevaplar veriyor. 3-4 dakika konuştuktan sonra hatlarını kasıtlı olarak suratımıza kapatıyorlar. Bu kabul edilemez.

Ahmet

Benimde başıma geldi kimse çözemiyor napacağım bilmiyorum

Ahmet

Abi sonuç ne yaptınız gelişme var mı?

Özgür

Evet, sorunu kökten çözdüm. Türk Telekom'dan ayrılıp Turkcell'e geçtim. Gerçekten şaka gibiler. Vatandaşa sattıkları ürün ilgili ne bayiler, ne müşteri hizmetleri ve ne de il müdürlüğü bilgi sahibi değil.

Tek Numara Teknolojisi İle Esim Sorunu Ve Çözümsüzlük

01 Aralık 2024 06:16

Apple Watch Ultra 3 Ve İphone 12 İle Türk Telekom Tek Numara Hizmeti Aktif Edilemiyor, Mağduriyet Yaşıyorum

27 Ekim 2025 20:55
apple-watch-ultra-3-ve-iphone-12-ile-turk-telekom-tek-numara-hizmeti-aktif-edilemiyor-magduriyet-yasiyorum-2.jpg

Apple Watch E Sim İptali Ve Yeniden Kullanımda Yaşanan Çıkmaz

30 Nisan 2025 19:18