(268 değerlendirme)

Derin Dondurucu Soğutucu Olarak Kullanılamıyor Mu

Sevda
13 Temmuz 15:49

"Aramalar için teşekkürler"

Sümeyye sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik No Frost Buzdolabında Tekrarlayan Arıza Ve Servis İlgisizliği

Sümeyye
11 Temmuz 12:02

Şükran
09 Mayıs 01:01
Binnur sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Derin Dondurucu Mağduriyeti Ve İlgisizlik

Binnur
29 Kasım 2024 21:30
Filiz sonuçtan çok memnun

Filiz
27 Mayıs 2024 20:58

"Kullanıcı hatası olarak saymadığınız için teşekkürler"

Arçelik Derin Dondurucu Sorunu
Gülsüm sonuçtan çok memnun

Gülsüm
27 Mayıs 2024 17:28

"Arçelik gibi büyük bir markaya tercih etmekle çok doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım. Üründeki sorun sonuna kadar takip edildi ve yenisiyle değişim yapıldı. Hiçbir mağduriyet yaşatılmadı. Arçelik müşteri temsilcilerine ve yetkili servislerine iş disiplinleri den dolayı teşekkür ederim."

Arçelik 2071 MB Derin Dondurucu

26 Aralık 2023 22:28

Harun
25 Kasım 2023 14:12
Arçelik Dondurucu Aşırı Karlanma Yapıyor

Arçelik Yedek Derin Dondurucu Vermiyor.

Ezgi
18 Kasım 2023 22:22
Arçelik Yedek Derin Dondurucu Vermiyor.
Erkan sonuçtan memnun

Kübra sonuçtan çok memnun

Arçelik No Frost Derin Dondurucu Koku Yapıyor

Kübra
23 Ağustos 2023 07:42

"Şikayetimin üzerinden 1 saat sonra arayıp ilgilendiler yardımcı oldular mağduriyetimi giderdiler. Teşekkürler..."

Fatma
18 Ağustos 2023 21:34
Arçelik 2. Kez Sıfır Ürün Yerine Teşhir Ürünü Teslim Ediyor
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

22 Temmuz 2023 11:14

Recep
08 Aralık 2022 15:37
Arçelik 2171 Jel Çekmeceli Derin Dondurucu Sorunu
Arçelik Kategorileri

Marka Profili

Arçelik 10+ yıldır Şikayetvar pro üye markasıdır.
Pro üye marka, tüm şikayetlere geri dönüş yapmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için platformda yerini alır. Şikayetvar hizmetlerini etkin bir şekilde kullanarak müşteri deneyimini sürekli iyileştirmeye çalışır.
Son 1 yılda şikayetleri cevaplama oranı %98
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

Derin Dondurucu ile No Frost Arasında Ne Fark Var?
Derin dondurucularda iki farklı soğutma sistemi bulunur: Statik (klasik derin dondurucu) ve No-Frost. Bu iki sistem arasındaki temel fark, buzlanma ve soğutma yönteminden kaynaklanır. 1. Statik Sistem (Klasik Derin Dondurucu) Statik sistemde soğuk hava duvarlarda yoğunlaşır. Bu nedenle içerisinde karlanma ve buzlanma oluşması normaldir. Zaman zaman manuel buz eritme (defrost) işlemi yapılmalıdır. 2. No-Frost Sistem No-Frost cihazlarda bir fan yardımıyla soğuk hava dolaşımı sağlanır. Havadaki nem otomatik olarak uzaklaştırılır veya eritilir. Bu sayede karlanma oluşmaz ve ek defrost gerektirmez. 3. Kullanım Kolaylığı ve Gıda Koruma No-Frost modellerde karlanma olmadığı için temizlik daha azdır. Ayrıca gıdalar buz tutmadan, daha uzun süre taze kalabilir. Bilgi Notu: Her iki ürün tipi de derin dondurucudur; fark yalnızca soğutma teknolojisindedir. Kısaca: - Statik derin dondurucu buzlanma yapar. - No-Frost buzlanma yapmaz. - No-Frost daha az bakım gerektirir. - Statik modellerde manuel buz eritme gerekir.
Derin Dondurucu NFB Ne Demek?
NFB, derin dondurucularda kullanılan bir model/seri kodudur ve cihazın No-Frost teknolojisine sahip olduğunu ifade eder. Yani bu modellerde karlanma ve buzlanma oluşmaz, sistem nemi otomatik olarak uzaklaştırır. 1. No-Frost Teknolojisini Gösterir NFB ibaresi, cihazın fanlı hava dolaşımı ve otomatik defrost sistemi ile çalıştığını belirtir. Bu sayede buzlanma yaşanmaz. 2. Model Kodlamasında Kullanılır Ürün adında veya etiketinde yer alan NFB ifadesi, derin dondurucunun “No-Frost” serisine ait olduğunu gösterir. 3. Karlanma Gerektirmeyen Kullanım Sunar Manuel buz çözme işlemi gerekmez; temizlik ve bakım daha kolaydır. Bilgi Notu: NFB; “No-Frost” teknolojisini temsil eder. Statik (kirlenebilen, karlanma yapan) donduruculardan çalışma sistemiyle ayrılır. Kısaca: - NFB = No-Frost teknolojisi - Karlanma ve buzlanma yapmaz - Fanlı hava dolaşımı ile çalışır - Kullanımı ve bakımı daha kolaydır
No Frost Derin Dondurucu Nasıl Çalışır?
No Frost derin dondurucular, soğuk havayı fan yardımıyla sürekli dolaştırarak gıdaların üzerinde buz birikmesini engeller. Böylece cihaz karlanma yapmadan otomatik olarak buz çözme işlemini kendi içinde gerçekleştirir. Fanlı Hava Dolaşımı Soğutma, bir fanın havayı eşit şekilde dolaştırmasıyla sağlanır. Bu sayede her bölme aynı derecede soğur ve gıdaların yüzeyinde buz oluşmaz. Nem Toplama ve Yönlendirme Havadaki nem, gizli bir bölümde toplanır. Nem doğrudan gıdalar üzerinde donarak karlanma oluşturmaz. Otomatik Defrost Döngüsü Toplanan buz, belirli aralıklarla otomatik olarak eritilir ve su bir kanalla tahliye edilerek buharlaştırılır. Kullanıcının manuel buz temizliği yapmasına gerek kalmaz. Bilgi Notu: No Frost dondurucuda buzlanma oluşuyorsa; kapının tam kapanmaması, hava akışının engellenmesi veya defrost sisteminde bir arıza olabilir. Kısaca: - Fanlı hava dolaşımı ile çalışır - Karlanma oluşmasını engeller - Otomatik buz çözme (defrost) yapar - Ekstra temizlik gerektirmez