Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Eksik Fon Ödemesi Ve Yetersiz Bilgilendirme

19 Kasım 2024 17:11

Akbank hesabım ve Ak Yatırım hesabım üzerinden, Tefaş'ta işlem gören başka bir yatırım şirketinin yatırım fonunu farklı zamanlarda ekleme yaparak satın aldım. Tüm fon paylarımı 08.11.2024 tarihinde saat 13:30 öncesinde satış emri verdim. Düzenli olarak bu işlemleri 20 senedir yapmaktayım, bugüne kadar fon pay adet ve birim fiyat çarparak hesabıma yatan tutarın doğruluğunu teyit etme ihtiyacı duymamıştım fakat hesabıma 10 bin TL civarı eksik tutar yattığını fark ettim. Hesabımda dahi pay adet ve birim fiyat çarptığınızda elde edilen toplam tutardan tam 10 bin TL küsur eksik tutar olarak hesabıma yatırılmış olduğunu teyit ettim. Aradaki farkı anlamak için Akbank ve Ak Yatırım müşteri temsilcilerimize bildirdim fakat bugüne kadar sağlıklı bir ekstre ve bilgilendirme kesinlikle alamadım. Bana, "aldığınız tüm fonların stopaj mahsubunu birlikte yapıyorlar" gibi anlamsız bir cevap veren Ak Yatırım operasyonu ve müşteri temsilcisi ile ilgili şikayetçiyim. Tarafıma net ve mantıklı bir ekstre sunulmadığı takdirde Akbank Kalamış tüm hesaplarımı taşıyacağım ve SPK, Tüketici Hakem Heyeti ve tüm ilgili kurumlara her türlü şikayeti yapacağım.

Berke

Tekrar merhaba öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. Bıst Banka Endeksi Hisse Senedi Fonu fonu var bende de aynı sizin durum oldu son olarak arada ki farkı hesabınıza yansıttılar veya yatırdılar mı?

Berke

Merhaba aynı durum başıma geldi sorununuz çözüldü mü?

Duygu

Merhaba, evet ben biraz müdahil oldum, şube müdür ve temsilcim ile birlikte açıklığa kavuşturduk, portföyünde yabancı piyasalarda hisse barındıran bir fon olduğundan Amerika piyasalarındaki tatil dolayısıyla, bir gün sonraki daha düşük birim fiyatından satış gerçekleşmiş, aradaki fark ondan dolayı imiş. Fakat ne yazık ki, Akbank (Ak Yatırım) ekranlarında, yanlış fiyat ve günü göstermekte olduğundan sıkıntı oluşuyor. Sizde de aynı durum varsa, sattığınız fonun izahnamesinden alım-satım detaylarını inceleyin diye önerebilirim

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Akbank Para Piyasası Fonu Vergi Hatası

27 Ağustos 2024 20:27

Akbank Yatırım Hesaplarında Yanlış Hesaplama Yapıyor.

Dinçer
09 Eylül 2024 23:53
Tansel sonuçtan hiç memnun değil

Tansel
05 Mart 2024 09:51