Vestel Nfk 510 Buzdolabı Gövde Gaz Kaçağı Ve Ücretli Değişim

Serdar
28 Kasım 2023 21:38

4.5 senelik Vestel buzdolabında gövde gaz kaçağı ve ücret talebi
2019 yılında yılı Mart ayında Vestel'den çamaşır, bulaşık makinesi ve buzdolabı aldım. 2023 yılı Ağustosa geldiğimizde Vestel Nfk 510 serisi buzdolabımdan ikaz/arıza sesi gelmeye başladı. Akabinde yetkili servis çağırdım. Yapılan kontrolde dolabın motor/kompresör arızasının olduğu söylendi. Tespit edilen arızadan kaynaklı olmadığını, dolabımın soğutma yaptığını, hatta buzluk kısmına sus şişesi koyduğumda dondurduğunu söylememe rağmen ısrarla motor/kompresör arızası olduğunu söylediler. İkna olmasamda yaz ortasında mecburen motor değişim 4.500 TL servis ücreti olarak da 200 TL vererek değişim yaptırdım. Aradan 55 gün geçtikten sonra dolap tekrar ikaz/arıza sesi vermeye başladı. Yetkili servise arayıp durumu izah ettiğimde gelip kontrol ederek "gövde gaz kaçağı" olabilir. Atölyeye götürmemiz gerekiyor diyerek dolabı götürdüler. 2 gün sonra gaz kaçağı olduğuna dair bildirim yaptılar. Fabrika yetkilileri aynı ürün olmadığı için bir üst seri nfk 52102 E-Wi-Fi buzdolabını ücret vererek alabileceğimi söylediler. Ben ısrarla dolabımın değişmesini istemediğimi, ürünümün tamir edilip gönderilmesini istememe rağmen tamiri mümkün olmadığını bu yüzden kabul edersen ücretli değişim var yoksa siz bilirsiniz 3 gün süreniz var dediler. Evde yeni doğmuş bebek olunca el mahkum servise vermiş olduğunuz 4.500 TL motor değişim +200 Servis bedeline ilaveten 2.500 TL daha ücret verirseniz yeni ürün gönderelim dediler. Mecburen kabul ettik. Vestel'in biz müşterilerine verdiği değeri böylelikle görmüş olduk. Gövde gaz kaçağı kullanıcı kaynaklı bir problem olmamasına rağmen tamiri mümkün değil diyerek benden ücret alması, müşteri memnuniyeti açısından kayda değer olduğunu düşünüyorum.

29 Kasım 2023 10:37 (Şikayetten 12 saat sonra)

Uğur

Merhaba bende aynı sorun var. Gövde gaz kaçağı olabilir atölyeye götüreceğiz dediler. Siz nasıl bir çözüm buldunuz kullanıcı kaynaklı olmadığı için Tüketici Hakem Heyeti'ne falan başvuru yaptınız mı?

Doğan
04 Aralık 2023 06:01
Beray sonuçtan hiç memnun değil

Beray
13 Mart 11:05