Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Basılı Fatura Gönderimi Sonlandırıldı

22 Haziran 2023 22:39

3 ay önce faturalı hatta geçiş yaptım. Basılı fatura istediğimi belirttim. Birkaç görüşmeden sonra sistemden basılı fatura seçeneğini aktif ettiler ve seçtim. Turkcell faturamı basılı olarak gönderilmesini seçtiğimiz halde adresime fatura gelmedi, adresim de güncel ama gelmedi.

Müşteri hizmetlerini (532) aradığımda pandemi süreci bitmesine rağmen, pandemiden dolayı basılı fatura gönderemiyoruz. Pandemide Turkcell sağlığınız için fiziki fatura gönderimini sonlandırdı. 'Turkcell den fiziki fatura almanız mümkün değil' sizi e faturaya geçirelim dediler.

Bu işlemden sonra uygulama içerisinde basılı fatura seçeneği kayboldu. İnternette biraz araştırma yaptım. Turkcell'in sitesi dahil şu ibare yer alıyor:

4) Faturalar ile ilgili hususlar; a) Adresime fatura gelmiyor. Ne yapmalıyım? İşletmeciler abonelerine basılı fatura göndermekle yükümlüdür. Ancak, abonenin talebi veya onayı ile basılı fatura yerine elektronik ortamda da fatura gönderilebilir.

Bununla birlikte, faturalarınızın adresinize ulaşmaması halinde, abonesi olduğunuz işletmecide ki adres bilginizin doğru olup olmadığını kontrol etmenizde fayda görülmektedir. Basılı fatura gönderiminin mümkün olmadığını söyledikleri için e-faturayı seçmek zorunda bırakıldım. Faturamın basılı gönderilmesini istiyorum.

22 Haziran 2023 22:40 (Şikayetten 1 dakika sonra)

24 Haziran 2023 16:21
30 Temmuz 2023 00:38

12 Temmuz 2023 günü iletişime geçtiler. (Çok ilgilendiler gerçekten Teşekkür ederim.) Konuyu Gündeme Getirdiğim için teşekkür ettiler. Gerekli Departmanlar ile iletişime geçilmiş ve "bu tarihten itibaren isteyen müşterilerimize basılı fatura gönderimini tekrar aktif ediyoruz" dediler. Şikayeti daha sonlandırmadım, basılı faturanın ulaşmasını bekliyorum (10gün önce faturam sonlandırıldı bakalım ulaşacak mı? ) Turkcell in adres bölümü ile ilgili sistemsel bir sorunu da mevcut: Bizim sokağımız Bir caddeye değil, başka bir sokağa bağlı. Ama sistem de cadde seçmeyince, sistem adresi kayıt etmiyor. Postacımıza sordum; bir arkadaki caddeyi seçin, biz bildiğimiz için bırakırız dedi.

28 Ağustos 2023 14:38

Biraz önce Turkcell müşteri hizmetlerinden (532) arandım. Faturamı SMS mi e-mail yoluyla mı almak istediğimi sordular. Ben Basılı Fatura istediğimi söyledim. BTK nın kararı ile 4 yıldır basılı fatura gönderilmediğini ve tekrar başlarsa bana da fatura geleceğini söylediler. Listeye almışlar. Daha önce; "Basılı Faturanın kurum tarafından yasal olarak gönderilmesinin zorunlu olduğunu" gösteren şikayetimden bir süre sonra da arandım (Geçtiğimiz ay 5temmuz da iletişime geçtiler) Basılı Faturaya geri dönüldüğünü ve 5temmuzdan itibaren faturamı basılı alabileceğimi söylediler. 2 aydır detaylı fatura ücreti kesiliyor hesabımdan, ama tarafıma fatura ulaştırılmadı. İlk arayan beyefendi mi yanlış yönlendiriyor yoksa son arayan hanımefendi mi bilemiyorum ama her Turkcell ile görüştüğümde farklı ve birbirinden uzak cevaplar alıyorum. Turkcell de müşteri memnuniyeti için ses kaydı alınıyor diyorsunuz, her arayan temsilcinin farklı yönlendirdiğini kayıtlardan dinleyebilirsiniz. Umarım hattımdan ekstra ücretini kestiğiniz faturalarımı adresime gönderirsiniz. İyi çalışmalar

28 Ağustos 2023 14:57
Turkcell Basılı Fatura Gönderimi Sonlandırıldı

Kesilen Basılı Fatura ücretleri Görseldedir.

Timur sonuçtan hiç memnun değil

26 Eylül 2023 14:42
Sedat sonuçtan hiç memnun değil

28 Ağustos 2023 15:08
Salih sonuçtan çok memnun

02 Ocak 2024 12:26
"Geç de olsa işimizi gördünüz. Teşekkürler."

Yanlışlıkla Faturalıya Geçişin İptal Edilememesi

11 Ocak 2025 01:12