Arçelik Buzdolabı Mağduriyeti: Yedek Parça Krizi Ve 500 TL Şoku

Işıl
30 Ekim 2024 22:23

2016' aldığım Arçelik buz dolabının normal kısmı soğutmamaya başladı. Servis dolabın gaz kaçırdığını ve arka kapağının değişmesi gerektiğini fakat yedek parça üretilmediği için yeni buz dolabını indirimli olarak vereceklerini söyledi. Müşteri hizmetlerini aradım ve firmaların yedek parçayı 10 yıl üretmesi gerektiğini dolabın kullanım hatasından değil üretim hatasından bozulduğunu ve mağduriyetimin ücret vermeden giderilmesini söyledim. Garantisi bittiği için ücret karşılığı değişim yapılacağını söylediler. Böyle bir durumu asla kabul etmiyorum. Daha 7 yıllık buzdolabı nasıl bozulur.? Her 7 yılda tüketici dolap mı değiştirecek? 10 yıl üretilmesi gereken yedek parçanın üretilmemesi tüketicinin sorunu mu? Arçelik yeni buz dolabını indirimli fiyata vererek sorunu çözdüğünü zannediyor. 7 gündür gıdalar dışarıda ve bozuldu. Eve gelen servis elemanına verdiğim 500 TL de işin cabası. Bana makbuz gönderdiklerini söylüyorlar. Makbuzu açıp bakıyorum ücret 0 gözüküyor. Gerçekten şaka gibi üretici hatalı ürün olduğu söyleyip giden elamana 500 Tl verdiğimi hala kabullenemiyorum. Mağduriyetimin ücretsiz olarak giderilmesini aksi takdirde Tüketici Mahkemesinde bütün hukuki haklarımı kullanacağımı beyan ediyorum.

31 Ekim 2024 13:02 (Şikayetten 14 saat sonra)

Arçelik Buzdolabı 7 Yılda Nasıl Bozulur?

13 Şubat 2024 11:34
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

05 Şubat 2025 18:30