Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Buzdolabı (278552 Eı) Üretim Hatası

Arçelik Buzdolabı (278552 Eı) Üretim Hatası
09 Mart 2024 14:09

Arçelik’ten 278552 kodlu bir buzdolabı aldık. Ücretini peşin ödediğimiz ürün 26 Şubat 2024 günü teslim edildi. Ürünü ilk birkaç gün iş yoğunluğu dolayısıyla kullanamadık. 29 Şubat günü kullanıma hazır hale getirmek amacıyla temizlerken, kapısında bir arıza (üst kısmında açılma) olduğunu fark ettik. Ürünü satın aldığımız bayi ile görüştük ve bayi bizi yetkili servise yönlendirdi. Yetkili servis yaklaşık bir hafta sonra geldi ve üründe bir üretim hatası olduğunu, kapının değişmesi gerektiğini söyledi. Sadece 3 gün önce teslim edilen bir üründe, üretimden kaynaklı bir hata dolayısıyla kapı değişiminin yapılmasını doğru bulmadık ve dolabın değiştirilmesini istedik. Ürüne olan güvenimizi kaybettik ve başka arızların çıkabileceğini düşündük. Servis çalışanları, Arçelik’in ürün değişimini kabul etmediği cevabını verdi. Arçelik’in müşteri hizmetlerini aradık. Değişen bir şey olmadı. Ürünün iadesi için en kısa sürede Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağız. Arçelik’in bu şikayet kapsamında cevaplamasını istediğim sorular ise şunlar: Müşteri memnuniyeti sizin için bir anlam ifade ediyor mu? Sattığınız ürünün ayıplı/kusurlu olduğu anlaşılınca değişim yapmak yerine neden tamiri dayatıyorsunuz? Müşteriyle olan ilişkiniz ürünü satıncaya kadar mı? Satış sonrası hizmet standartlarınızı gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

09 Mart 2024 16:39 (Şikayetten 2 saat sonra)
11 Mart 2024 10:53

Evet, müşteri temsilciniz beni aradı. Fakat söylediği tek şey “kayıtlarıma baktığımda size verilen açık bir cevabın olduğunu görüyorum” oldu. Kapı değişimi yapılabileceğini hatırlattığınız için teşekkür mü etmeliyim? Alay mı ediyorsunuz? Cevapla ilgili tereddüt yaşadığımı söylemedim. Hiç kullanılmamış bir üründe, servisinizin ifade ettiği gibi bir “üretim hatası” olduğunu, bu nedenle ürünün değiştirilmesini istediğimi söyledim. Paramızı alır, müşteriye kulağımızı tıkarız diyorsunuz anladığım kadarıyla. Tüketici Hakem Heyeti vasıtasıyla o ürünü iade edeceğim. Parayı alıp kulaklarınızı tıkamamalısınız. Arçelik olarak tam bir hayal kırıklığısınız.

25 Mart 2024 19:40

Eleştirilerimizi ilettiğimiz gibi, teşekkür etmek de etik bir sorumluluktur diye düşünüyorum. Arçelik, yukarıda gündeme getirdiğim şikayet doğrultusunda bugün (25.03.2024) ürün değişimini gerçekleştirdi. Yeni ürünümüzü teslim aldık. Arçelik'e ve bulunduğum şehirdeki Arçelik yetkili servisine ilgi ve alakaları için teşekkür ederim.

07 Aralık 2024 11:06
Abdullah sonuçtan çok memnun

Abdullah
29 Şubat 2024 20:31
"Bayiye teşekkürler"
Gencay sonuçtan çok memnun

Gencay
31 Temmuz 2024 11:00
Büşra sonuçtan hiç memnun değil

Arızalı Revizyonlu Buzdolabı İçin Haksız Fiyat Farkı Ve Uzayan Değişim Süreci Mağduriyeti

Büşra
15 Ağustos 2025 14:13