Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Hakkında
Bilgi Teknolojileri Kurumu, Telekomünikasyon Kurumu’nun 2008 tarihli 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu ile yeni bir düzenlemeye tabi olmuş yeni ismidir. Kurul Başkanı BTK’nın en üst idari amiridir. Kurumun tüm yönetim ve temsil yetkisi başkana aittir. Telekomünikasyon sektörünü düzenleme ve denetleme fonksiyonunun bağımsız bir idari otorite tarafından yürütülmesi amacıyla faaliyet göstermekte olan Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun temelleri ilk olarak 2000 yılında atılmıştır.
Kanunlarla verilen görevleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak üzere kamu tüzel kişiliğini elinde bulunduran kurum, idari ve mali özerkliğe sahip özel bütçeli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu ile Başkanlık teşkilatından oluşur. Bilgi Teknolojileri Kurumu ve faaliyetleri ile ilgili daha fazla fikir edinmek isterseniz sayfamızda yer alan BTK kullanıcı yorumlarını inceleyebilirsiniz.
Bilgi Teknolojileri Kurumu Görevleri Nelerdir?
Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun görevleri; elektronik haberleşme sektörü, bilgi teknolojileri ve posta sektörü olmak üzere ayrılmaktadır. Elektronik haberleşme sektöründe kurumun yetkilendirme, denetleme, uzaklaştırma, tüketici haklarını koruma, rekabetin tesisi ve korunması, teknik düzenlemeler, spektrum yönetimi ve denetimi gibi görevleri vardır. Kurumun yetkilendirme görevi; elektronik haberleşme hizmetlerinin sunulması ve/veya elektronik haberleşme şebekesi sağlanmasının temini ile şirketlerin, BTK nezdinde kayıtlanmasını ya da kayıtlanmasıyla birlikte bu şirketlere elektronik haberleşme hizmetlerine özel belirli hak ve yükümlülükler verilmesini ifade etmektedir. Elektronik haberleşme sektöründe yetkilendirmesi ile ilgili esas olarak kurumun; sektördeki oyuncu sayısının arttırılarak rekabetçi bir ortamın oluşturulması, sektörde güven ortamının tesis edilmesi, yerli ve yabancı yatırımın teşvik edilmesi gibi rolleri bulunmaktadır.
BTK aynı zamanda tüketici haklarının korunmasından da sorumludur. Buna göre tüketicilerin eşit hizmet alabilme hakkı, Tüketicinin ve son kullanıcının korunması, şeffaflığın sağlanması ve bilgilendirme, abonelik sözleşmeleri, kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğin korunması ve hizmet kalitesi gibi konularla da yine BTK ilgilenmektedir. Kurum aynı zamanda özellikle son yıllarda hem hayatı kolaylaştıran bir teknoloji hem de bir o kadar risk ve tehdit barındıran bilgi ve iletişim teknolojileri alanında da çeşitli sorumluluklar üstlenmektedir. Yeni bilgi ve iletişim teknolojilerinin, hizmetlerin ve uygulamaların sağladığı faydalardan herkesin yararlanmasını ayrıca ortaya çıkan riskler ve tehditlerden de korunmasını sağlamak üzere kurum uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeyde çeşitli çalışmalar yürütmektedir.
Bilgi Teknolojileri Kurumu İletişim Kanalları
Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun hizmet alanı ve sorumlulukları dahilindeki olaylarla ilgili Bilgi Teknolojileri Kurumu iletişim kanallarını kullanarak kurum ile iletişime geçebilirsiniz. BTK iletişim kanalları arasında; Bilgi Teknolojileri Kurumu telefon destek hattını arama ya da farklı illerdeki bölge müdürlükleri iletişim numarasını arama seçenekleri yer almaktadır. Her türlü konudaki Bilgi Teknolojileri Kurumu şikayet ve yorumlarınızı ise sayfamız üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.