Gözde sonuçtan hiç memnun değil

Akbank Mil İade/Harcama Şikayet

Gözde
27 Eylül 2024 16:53

1 ay önce Akbank Wings kart sahibi oldum. Zaten Akbank'ın yeni müşterisiyim, mil hakkında pek fikrim yoktu, sadece çok uçuş yaptığım için avantajlı olabilir diye açtım. 1. Ayımın kart hesap hareketlerini incelerken harcanan tutarın (2000 TL) altında "uçak işaretli" 2000 mil karşılığı yazdığını gördüm ve bu kadar mille ödeyebiliyorum herhalde diye düşündüm, öde butonuna bastım, çünkü kendi bankamda gösterilen puan kadar tl tutarımı ödeyebiliyorum. Sonuç sadece 50 TL karşılığında benim 10.000 milimi harcadı. Belki mil sistemi farklıdır diye hesap ekstremdeki son rakamı bekledim. Ve sonuç değişmedi, 50TL karşılığı 10.000mil. Tabi bu durum canımı sıktı çünkü Wings sahibi olmama sebep 30.000 mil karşılığı 6000 TL'lik uçak bileti vaadiyle almıştım zaten bu kartı? Uçak dışı alışverişler için mille ödemenin oldukça mantıksız olduğunu anladım. Ödeme işlemimi geri almak,50TL’mi kartımdan ödeyip, millerimin iadesini istemek için Akbank müşteri hizmetlerine ulaştım, bildirim kaydı oluşturdular. Sonuç en sonki şikayet kaydım dahil 4 bildirim kaydından bana dönen cevap hep aynı şekildeydi: Mil iade talebiniz ekstre kesim tarihinden önce yapılmadığı için gerçekleştirilemez. Ben neden 30.000 mile 6000 TL’lik uçak bileti almak varken; 50 TL için 10.000 milimi harcayayım? Belli ki yeni müşteri olarak bir hataya düştüm, kendi bankamda bankkart liralarımı aynı değeriyle harcayabiliyorum diye bu da aynı sandım. Ve mille öde butonu sonrası önüme çıkan sayfada bana özet sunulmuş ama onu anlamamışım/dikkatimden kaçmış. Olamaz mı? Neden bu işlem geriye çevrilemiyor? Ya da beni memnun edebilecek başka bir alternatif olamaz mı gerçekten?
Şimdi bu noktada öncelikle Akbank’ın yeni müşterisini kaybetmemek ve Müşteri memnuniyetini ön planda tutmak adına hiçbir çaba göstermediğini düşünüyorum. Kurumsallık, müşteri memnuniyeti,1’e 1 bankacılık vs. Diye reklamlarını sıralarken 50 TL’ye 10.000 milimi almak ve bu konuda asla geri atmamak inanılmaz geliyor.
Müşteri İlişkilerine önem verse, bu saçma konuda 1 aydır o kadar telefon, bildirimler ve talepler ileten bir müşteriyi hele ki “yeni müşterisini” sadece müşteri memnuniyeti adına 10.000milini bu kadar sorun yapmadan iade ederdi ya da prosedür buna elvermiyorsa da 10.000mili müşterimi kaybetmemek adına hediye ederdi.
Bu kadar çözümsüz bir durum olamaz değil mi? Buraya yazmak zorunda kalmak da bana anlamsız geliyor. Acil sorunumun çözülmesini istiyorum ve 10.000 milimi istiyorum.

Huseyin

Serpil
22 Şubat 2025 23:52

Gülsüm
15 Ekim 2023 17:00
Emir sonuçtan hiç memnun değil

05 Ağustos 2024 09:44

Akbank Kategorileri