Ozan sonuçtan hiç memnun değil

Numaramı Başka Biri Kullanıyor Turkcell Numaramı İptal Etmiyor

18 Aralık 2023 12:22

2022 Ekim ayında Kütahya'ya askere gittim. 'Askercell' adı altında bana Turkcell tarafından yeni bir numara hattı zorunlu olarak satıldı ve 30 günün sonunda içine Türk lirası yüklemezsem 6 ay içinde kapanacağı söylendi. 30 günün sonunda bu hattın SIM kartını kırıp parçalayarak çöpe attım ve kendi sivilde kullandığım numaramı kullanmaya başladım. 2023'ün 4 Kasım'ında Turkcell ile iletişime geçtim. Çünkü bu numara hâlâ kapanmamıştı ve bana yeni numaraların artık 800 liraya yükseldiği ve olur da lazım olursa diye kapatmamamı tavsiye ettiler. Ancak bu süreçte henüz bir SIM karta sahip değildim ve bayilerden 107 TL karşılığında yeni bir SIM kart satın alabileceğim söylendi. Bugün 18 Aralık ve bu telefon numarasını benden farklı başka bir şahıs kullanıyor. Bunu 16 Aralık'ta fark ettim ve bildirmek için Turkcell'i aradım. İptal talebimi aldılar ve hattımı geçici süre kapatmaya aldıklarını, hiçbir türlü arama yapılamaz ve arama kabul edilemez dediler; ancak numara aranıyor ve hâlâ kullanılıyor. İptal talebinden sonra 7 gün sonunda numara kapanıyormuş, ancak ben hemen kapanmasını istiyorum çünkü hattı ben kullanmıyorum. Bu süreçte benim tarafıma doğacak olan maddi ve manevi hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum ve Turkcell'in 7 gün sonunda değil derhal benim üzerime kayıtlı olup başkasının kullandığı bu numarayı kapatmazsa haklarımı yasal yollarla savunacağım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım ve şu soruyu yönelteceğim kendilerine: Benim üzerime kayıtlı ve bana ait bir telefon numarasını nasıl olur da başka birisi elde eder ve kullanır? Demek ki Turkcell'in Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda güvenlik zafiyetleri var ve yeterli düzeyde değil. Çünkü bu hattın eminim tüm sinyalleri ve kimin kullandığı, kimi aradığı, arama aldığı hepsi kayıt altındadır.

18 Aralık 2023 12:22 (Şikayetten 1 dakika sonra)

18 Aralık 2023 15:47
Ozan
Ozan
19 Aralık 2023 19:03

2 tane cevap yazdınız ikisi de birbirinden boş ne arayan var ne soran numaramı hâlâ kapatmadınız Turkcell sektöründe en berbat şirket olduğunu kanıtladı bu performansla

Askercell Hattı Başkasının Adına Açıldı, Param Gitti

08 Eylül 2025 19:15