Arçelik Bulaşık Makinesi Tekrarlayan Arıza Ve Teknik Servis

24 Mayıs 2023 17:16

Sayın Arçelik Yetkilileri,

Müşteriniz olarak 10 Kasım 2021 tarihinde Kadıköy Bahariye Arçelik mağazasından 6155 model, beyaz bir bulaşık makinesi satın aldım. Ürün, ertesi gün adresime sorunsuz bir şekilde teslim edildi. Ancak, 2023 yılı Nisan ayında makinenin çalışırken programlarda atlamalar yaptığını üzülerek deneyimledim.

İlk etapta Arçelik çağrı merkezinde oluşturduğum arıza kaydına istinaden, 8 Nisan 2023 tarihinde servis elemanınızın ürünün arızasının karttan kaynaklandığını belirtip kartı değiştirdiğini ifade etmek isterim. Ancak, kartın değiştirilmesine rağmen arıza devam etti ve bu sefer de makinenin içinde köpük kalmaya başladı.

Sorunu gidermek için 12 Nisan 2023 tarihinde makineyi atölyenize gönderme kararı aldılar. 19 Nisan 2023 tarihinde onarıldığı bilgisiyle makine bana geri getirildi, ancak ne yazık ki problem devam ediyordu. Bu süreçte çağrı merkezinizle birçok kez iletişime geçtim ve tekrar servis talebinde bulundum.

5 Mayıs 2023 tarihinde Arçelik WhatsApp hattı üzerinden sorunla ilgili görüşmelerde bulundum ve yaşadığım problemi video ile belgelendirip size ilettim. Ancak, sorunum çözülmedi. 16 Mayıs 2023 tarihinde gönderilen servis elemanı "sorun yok" diyerek geri döndü.

Bir sonraki gün, 17 Mayıs 2023 tarihinde bana ulaşan Göztepe servisi, bulaşık makinesinin tekrar atölyeye gönderilmesi gerektiğini belirtti. Ve 23 Mayıs 2023 tarihinde, bulaşık makinesi "sorunsuz" çalışıyor bilgisiyle tarafıma teslim edildi. Ancak, makine hala arızalıydı ve talep ettiğim değişim gerçekleştirilmedi.

Ek olarak, makinenin servis elemanları tarafından taşınmasından sonra üzerinde vuruklar, çizikler ve lekeler oluşmuş bir şekilde bana teslim edildi. Bu, satın aldığım ürünün kalitesi ve servis hizmetlerinin beklentimin çok altında olduğunu göstermektedir.

Bu sorunu video ile kanıtlamama ve defalarca iletişime geçmeme rağmen, Arçelik, durumu dikkate almayıp teknik servis elemanlarının doğru olmayan görüşlerini dinlemeye devam etti ve sorunu çözmedi.

Ürünün mevcut durumu ve yaşadığım problemler göz önüne alındığında, Arçelik'ten talebim makinenin tamir edilmesi ya da değiştirilmesidir. Bu talebim karşılanmazsa, durumu tüketicinin haklarını koruma altına alan kanunlara başvurarak çözmek zorunda kalacağım.

Konuyu önemle değerlendirmenizi ve gereken adımların bir an önce atılmasından memnuniyet duyacağımı belirtmek isterim.

Saygılarımla.

24 Mayıs 2023 17:53 (Şikayetten 36 dakika sonra)

Halil
Halil

Bu sorun benim daha yeni aldığım makine dada var Beko marka ama servisler normal raporu verdiler simdi çağırmama rağmen gelmiyorlar sonuçlanınca bildirme yazabilir misiniz

Melahat
04 Ağustos 2024 22:09
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

16 Ekim 2024 12:58
Bulaşık Makinesi Sorunu Çözülmüyor
Nur sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik 3 Kere Aynı Arızadan Tamir Gören Makine Değiştirilmiyor

02 Ekim 2023 19:46