Arçelik 1039 Sp Model Su Sebili Kompresör Arızası Ve Tamir Karmaşası

12 Ağustos 2023 11:17

"Arçelik 1039 sp" model su sebilini 2021 yılının temmuz ayında atın aldık ve sadece yazın 45 gün olacak şekilde 2023 yılı da sahil olmak üzere toplamda 120-135 gün kadar kullandık. 2023 ağustos ayının başında cihaz soğutma yapmamaya başladı ve arıza verdi. Servisi çağırdığımızda ise yapılan kontroller sonrasında cihazın tamirinin olmadığını ve garanti süresi dolmadıysa birebir değişim, dolduysa da çözüm merkezine bildirilerek oradan gelecek bir teklifle "belki" indirimli yeni cihaz teklifi olabileceğini söylediler. Bizim olayımızda cihazın garantisi sadece 1 hafta-10 gün civarında geçmiş durumda. Bu ürün hala güncel olarak satılmakta ve servis yetkilisinin de dediği üzere arıza verdiğinde örneğin gazı kaçtığında kompresörün gaz basılmamakta ve tamiri yapılmamakta. Bu gerçekten inanılmaz saçma bir durum. Tamiri yapılmayan cihazı biz çöpe mi atalım? Bayiden çıkmış gibi 2 yıl içinde toplamda 3-4 ay kullanılmış bir ürün, üzerinde leke dahi yok, ama iç arızadan dolayı ilginç bir durumla karşı karşıyayız. Ayrıca çözüm merkezi tarafından 1-2 gün içinde aranacağımız söylendiyse de maalesef aranmadık. Yani servis ücretini ödediğimizle kaldık. Benim asıl sorum, kompresör tamiri neden yapılmıyor, hadi tamam yapılmıyorsa da neden aranıp bununla ilgili bilgi verilip bir çözüm bize sunulmuyor? En kötü ihtimal 4 vida sökülüp yeni kompresör bile takılabilir. Gerçekten yazık. Bilgi ve çözüm bekliyorum, 1 haftalık garanti geçmesi yüzünden mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

12 Ağustos 2023 16:06 (Şikayetten 4 saat sonra)

Derya sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2024 22:38
Mehmet sonuçtan çok memnun

06 Ocak 2025 19:01
"Gelen ürünlerin ikisinde de sıkıntı yaşandı fakat sonrasında para iadesi konusunda bir sıkıntı yaşamadım. Genel merkezden aradığını söyleyen bir müşteri temsilcisi (adını hatırlayamıyorum) haricinde de müşteri temsilcileri oldukça kibar davrandı. Para iadesi için teşekkür ederim"
Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

Arızalı Su Sebili İçin Değişim Talebim Reddedildi, Mağdur Edildim

Cengiz
01 Haziran 2025 16:12
Sergen sonuçtan hiç memnun değil

Sergen
12 Eylül 2024 11:45
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Arızalı Su Sebili İçin Yetersiz Servis Ve Mağduriyet

31 Ekim 2025 12:31