Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Akbank Kredi Kartı Döviz Bazlı Alışveriş

21 Eylül 2024 15:30

Akbank Axess Platinum Kredi Kartı ile yurt dışı Alışveriş: Daha önce birçok bankanın kartlarıyla yurt dışında sorunsuz bir alışveriş deneyimi yaşamışken Akbank'ın yurt dışı alışveriş politikasını öğrendiğimde büyük bir şok yaşadım. Daha önce de bu kart ile dolar ve euro bazlı birçok alışveriş yaptım. Ekstreme çok dikkat etmeden geçtim tabi ki. Ancak en son alışverişte ekstremi kontrol ettiğimde gördüm ki yansıyan tutarın Merkez Bankası döviz kurunu geçtim Akbank'ın kendi döviz kuru ile bile alakası yok 2 TL fazla. Toplamda 700-800 Euro'luk alışveriş yaptım. Banka kurundaki makas aralığına zaten alışığız. Normal bir döviz bürosundan en az 1 TL daha yüksek. Ben de bunu kabul ederek alışverişimi yaptım. Ekstremde gördüğüm tutarsa bu kurdan bile 1 TL daha yüksek. Bu durumu tabi ki hemen şikayet ettim. Bankaya yurt dışından alışveriş yapacağımı bildirmem gerekiyormuş. Ekstreme yansıyan tutar bu şekilde fazla olurmuş. Nedeni ise açıklamadan bin kat daha kötü alışveriş yaptığımda döviz kuruna göre tutar tl'ye çevriliyor. Sonra tekrar döviz satın alınıyor. Sonra tekrar çevriliyor. En son ekstremin kesim zamanı bir daha çevriliyor. Bir de açıklama için yazdıkları mailde komisyon kesmediklerini belirtmelerine rağmen %0,25 komisyon aldıklarını da yazmışlar. Mail bile kendi içerisinde çelişkili. Tüm alışverişlerimin alışveriş yaptığım zamanki döviz kurundan normal bir şekilde 1 kez tl'ye çevrilerek ekstreme yansıtılmasını talep ediyorum.

23 Eylül 2024 18:25

Ulaşmadılar

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Yurt Dışı Harcamalarım Yüksek Kurdan TL'ye Çevrildi!

Ahmet
18 Aralık 2024 16:25
Yurt Dışı Harcamalarım Yüksek Kurdan TL'ye Çevrildi!
Mikayil sonuçtan hiç memnun değil

Yurt Dışı Harcamalarda Bilgilendirilmeden Ekstra Ücret Kesintisi Ve Mağduriyet

Mikayil
11 Eylül 2025 01:22
Gamze sonuçtan hiç memnun değil

Gamze
26 Temmuz 2024 10:33
Halil sonuçtan hiç memnun değil

Akbank Yurt Dışı Alışverişte Yüksek Kur Ve Komisyon Sorunu

Halil