Emrah sonuçtan hiç memnun değil

Yeni Alınan iPhone 13'ün Titreşim Sorunu ve Bayi İlgisizliği

28 Eylül 2024 22:13

Merhabalar 25/09/2024 tarihinde İzmir Forum Bornova Turkcell bayisinden iPhone 13 telefon satın aldım. Bir gün sonra, yani 26/09/2024 tarihinde cihazın titreşim özelliğinin çalışmadığının farkına vardım ve en son güncel sürümü yüklememe, Apple destek hattından ve bayiden yardım almama rağmen sorunum çözülmedi. 27/09/2024 tarihinde cihazı satın aldığım bayiye İzmir Forum Bornova mağazasına geri götürdüm. Aynı gün içinde İzmir Çankaya'da bulunan Genpa yetkili servisine yönlendirildim ve cihazın kontrolleri yapıldı. Yetkili servis yaptığı kontrollerde, ekteki raporda yazdığı gibi cihazın titreşim motorunun çalışmadığını tarafıma belgelendirdi ve beni tekrar bayiye İzmir Forum Bornova mağazasına yönlendirdi. Garanti kapsamında ücretsiz titreşim onarımı teklif edildi; fakat benden kaynaklanmayan bir hata ve cihazın henüz kullanılmamış olması sebebiyle onarım işlemine onay vermek istemedim. Bana verilen belge ile cihazı satın aldığım bayiye tekrar gittiğimde ürünün ayıplı şekilde yani defolu satılmış olduğunu kabul ettiler, fakat bana yardımcı olamayacaklarını yeni cihaz ile değişim yapamayacaklarını tarafıma ilettiler. Sim kart takıldıktan sonra sorumluluğun kendilerinde olmadıklarını belirttiler. Bende cihazdaki titreşim motoru arızası ve olabilecek diğer hataların cihaz kurulumu olmadan fark edilemeyeceğini kendilerine ilettim. Sonuç olarak bir günlük cihaz ile mağdur duruma düştüm ve yasal hakkımı aramaya karar verdim. Turkcell mağduriyetimin Apple tarafından giderilmesi gerektiğini söylüyor. Apple ile görüştüğümüzde satın alınan bayi ile görüşülmesi gerektiğini söylüyor. Yasal yollarla şikayette bulunarak mağduriyetimin Turkcell tarafından giderilmesini en kısa zamanda talep ediyorum.

28 Eylül 2024 22:13 (Şikayetten 1 dakika sonra)

30 Eylül 2024 07:54

Değerli Müşterimiz, Talebinizin incelemesi tamamlanarak 28.09.2024 tarihinde konuyla ilgili size bilgi verilmiştir. Ürün ve servislerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

30 Eylül 2024 08:18

Konuyla ilgili tatmin edici bir cevap verilmemiştir cihazı sizden aldım dolayısıyla siz bana fatura kestiniz tabii ki sizden cihazın yenisini talep edeceğim Apple ile ilgili bir alışverişim olmadı Apple sorumludur diyorsunuz Genpa tarafından cihazın kusurlu olduğu belgelenmiştir cihazın yenisi ile değişimini talep ediyorum

Emrah

Tüketici heyetine başvuru ile hallettim başka çaresi yok

Esma
Esma

Merhaba çözüm buldunuz mu bende aynı şekilde iPhone 13 aldım 4 gün sonra elma logosun da takili kaldı ve İzmir KVK ya gitti oradan Apple onarıma gitti şu an da onarım da nasıl yol izlemem lazım acaba?

Mesut sonuçtan hiç memnun değil

19 Haziran 2025 20:56
Şefika sonuçtan hiç memnun değil

Şefika
03 Ağustos 2023 17:19