Çağdaş sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Kontratın Son 30 Gününde Çıkarılan Haksız Cayma Bedeli

Turkcell Kontratın Son 30 Gününde Çıkarılan Haksız Cayma Bedeli
28 Kasım 2023 14:53

Turkcell hattımın taahhüdü 24.12.2023'te doluyordu. 19.11.2023'te Türk Telekom'a numara taşıma için başvurdum. Avantajlı kampanyadan faydalanmak için ve son güne kalmasın diye erken davrandım. 20.11.2023 akşamı kurye hattı getirdi. Turkcell'i aradım ve şu an için 126 TL cayma bedeli çıktığını ancak eğer geçiş işlemi son 30 gün kala yapılırsa cayma bedeli çıkmayacağını söylediler. Ben de geçişin henüz yapılmadığını ve geçişin son 30 gün kala yapılması için Türk Telekom ile görüşeceğimi söyledim. Geçiş işlemi 24.11.2023 tarihinde saat 01:00'de yapıldı. Turkcell uygulamasında "Kontratın dolmasına son 30 gün" bilgisi yer alıyordu. Ancak buna rağmen Turkcell faturama cayma bedeli yansıttı. Turkcell'i arayarak bana son 30 gün kala geçiş yapılması durumunda cayma bedeli ödenmeyeceği bilgisi verildiğini paylaştım. Müşteri hizmetleriyle ilk yaptığım görüşmeyi inceleyerek bilgi vereceklerini söylediler. Bugün aradılar görüşmeyi incelediklerini ve müşteri temsilcisinin doğru bilgi verdiğini söylediler. Taahhüdün dolmasına kalan süre için, operatör değişikliğine ilk başvuru yaptığım zamanın baz alındığını söylediler. Ancak ilk aradığımda böyle bir bilgi verilmemişti. Hatta ben geçişin ileri günlere alınması için Türk Telekom'la görüşeceğimi söyledim ve bana firmayla görüşebileceğim söylendi. Yani başvuru tarihi baz alınır gibi bir bilgi verilmedi. Turkcell şu anda müşteri hizmetleriyle yaptığımız telefon görüşmesini objektif bir şekilde değerlendirmiyor. Müşterinin aleyhine, şirketin lehine olacak şekilde görüşmeyi yorumluyorlar. Turkcell sırf cayma bedelini almak için haksız bir yorumlamada bulunuyor ve müşterisini cezalandıran bir tarzda hareket ediyor. Bana cayma bedeli fatura edilmesi adil değil. Turkcell'in cayma bedelini son faturamdan çıkararak yeniden fatura çıkarılmasını talep ediyorum. Ben operatör değişikliğinin süre alacağını düşünerek erken davrandım ve şu anda Turkcell tarafından adil olmayan bir şekilde cezalandırıldığımı düşünüyorum. Kalan kontrat süresi olarak geçiş tarihinin değil başvuru tarihinin baz alınmasının müşteri haklarına zarar veren bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.

28 Kasım 2023 14:54 (Şikayetten 1 dakika sonra)

30 Kasım 2023 13:41

Değerli Müşterimiz, Talebinizin incelemesi tamamlanarak 28.11.2023 tarihinde konuyla ilgili size bilgi verilmiştir. Ürün ve servislerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

30 Kasım 2023 13:43

Şikayette zaten bana verilen yanıtın hatalı olduğunu bildirdim. Siz hala şikayetinize yanıt verildi diyorsunuz.

Turkcell GSM Firma İlk Ay Cayma Bedeli 309TL

11 Ağustos 2023 19:14
Emre sonuçtan hiç memnun değil

28 Ocak 2024 12:46
Akif sonuçtan hiç memnun değil

01 Temmuz 2023 15:40

Tuğba