Altuğ sonuçtan hiç memnun değil

Turkcell Geçiş Sonrası Sürekli Kapanan Hat Sorunu

03 Kasım 2024 17:21

0536********85 hattın yasal sahibi olarak 10 yıl kullandığım Vodafone hattımı Turkcell’e taşıdım. Turkcell’e geçiş sağlandıktan sonra hattım 24 saat içinde sinyal almamakta ve kapanmaktadır.

Bu süreçte BTK aranmış olup, sadece telefonuma bir sinyal yollayarak hattım açılıyor ama 24 saat sonra tekrar kapanıyor. Sonra tekrar BTK’yı arıyorum. 24 saat hattımı tekrar açtırıyorum. Sonra tekrar kapanıyor. 10 gündür BTK arayıp, sinyal yollayarak hattımı açtırıyorum.

Cihaz yurt dışı cihazı olup, Türkiye kayıtlıdır. IMEI numarası ve e-devlet eşleşmesinde hiçbir problem yoktur.

BTK yetkilileri, problemin Turkcell operatöründen kaynaklandığını belirtmektedir

İlgili problem yaşadığım hat, başka cihazlarda sorunsuz çalışmaktadır. Turkcell olarak bana başka cihazlarda hat çalışıyorsa bizlik bir durum yoktur. Geri dönüşünü almaktayım ve mağduriyetim artmaktadır.

Bu açıklama yanlış ve eksiktir. BTK yetkililerinden detaylı öğrenmiş olduğum bilgiye istinaden, ilgili hattımın farklı telefonda çalışmasının sebebi hattı taktığım farklı telefonun Yurtiçi cihazı olması sebebidir. Benim mevcut yurt dışı cihazımın sinyal kaybetmesinin sebebi operatörünüzün bu cihaza ilgili sinyal güncellemesini gönderememesinden kaynaklıdır.

E-devlet üzerinden ve şikayetvar.com üzerinden bu mağduriyetimi de yazıyor olacağım.

3 yıldır Türkiye kayıtlı olan yurt dışı cihazımı Vodafone hattım ile kullanmaktayken, hat taşıma sonrası hattım sinyal almamakta ve kullanamamaktayım.

İlgili durumun ivedilikle çözülmesini talep etmekteyim. Hattımın kapalı olması sebebi ile ulaşım sağlayacağınız numara 0532*******42

Konu hakkında oluşan mağduriyetimin giderilmesi ve hattımın açılmasını talep etmekteyim.

A**** B****

04 Kasım 2024 07:56 (Şikayetten 14 saat sonra)

04 Kasım 2024 08:45

Merhaba Altuğ Bey, Müşteri hizmetlerimize yaptığınız başvurunuzu inceliyoruz, sonuçlandığında bilgi vereceğiz. Ürün ve servislerimiz ile ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz her konuda Turkcell uygulamasını kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

05 Kasım 2024 10:26

Telefon ile aranıp, ilgilenmekteyiz deyip başka bir açıklama yok. Bir çözüm yok. Şebeke kapanıyor. En sonunda insanı zorla Vodafone geçirirsiniz. Her yere şikayetimi ileteceğim. Yazıklar olsun.

05 Kasım 2024 12:18

Tüketici şikayetleri üzerinden E-Devlet ve bütün platformlardan şikayetimi dile getiriyorum. Vodafone kullanıp, Turkcell’e geçenlere kasti şebeke verilmiyor. Mahkeme yolu ile de bu ç e t e nin arkasında kimler olduğunu çıkartacağım

05 Kasım 2024 17:03

Saat 17.00 oldu. Konu hakkında tarafıma bir dönüş olmadı.

06 Kasım 2024 17:08

Tekrar hattım kapanmıştır. 120 BTK arayıp sinyal yollayarak açtırmış bulunmaktayım. BTK yetkilileri sorunun operatör kaynaklandığını belirtmekte ve yurt dışı cihazı olan Türkiye kayıtlı bir telefona sinyalin devamlılığını operatörün sağlayacağını belirtmektedir. Konu hakkında ciddi sıkıntı yaşamaktayım. Konu hakkında desteklerinizi bekliyorum

Kaan

Merhaba, șebekede durumun iyi göründüğünü söylediler ve çözüm için yeni sim kullanmam gerektiğini söylediler. Yeni sime geçiş yaptım (sim sorunlu olduğu için ücretsiz yaptılar) ve 12 saat sonra sim etkinleşti. Yaklaşık 12 saattir sorunsuz kullanıyorum. Umarım kapanmaz. Kapanırsa geri dönüş yaparım.

Kaan

Aynı sorunu ben de yaşıyorum çözülürse durumu günceller misiniz?

Altuğ

Kaan Bey merhaba, Sorunu çözebildiniz mi? Ben maalesef bir aşama kaydedemedim. Teşekkürler.

Alican sonuçtan hiç memnun değil

Hattımın Bilgilendirme Yapılmadan Kapatılması Ve Mağduriyetimin Giderilmemesi

Alican