Turkcell Bilmediğim Yerlerden Gelen Mesajlar

Turkcell Bilmediğim Yerlerden Gelen Mesajlar
Fahrettin
04 Şubat 2024 20:07

Açıkçası hafta içi bu konuyla ilgili yasal işlem başlatmayı planlıyorum. Avukatlarımla konuşup ama burada da şikayetimi oluşturuyorum. Telefon numarama sürekli bahis sitelerinden mesajlar geliyor ve engellediğim numara en az 80 tane. Buradan da ekran görüntülerini paylaşacağım ki her gün böyle gelmeye devam ediyor. Birisi telefon numaramla sürekli işlem yapmaya çalışıyor ya da sitelere kayıt olmaya çalışıyor. Kod geliyor. Bazen kod gelmeden kayıt oluyor. Beni 0212'li ve 0216'lı numaralardan kayıt oluşturmuşsunuz diye arıyorlar.

Mesela F***c** adında birisi benim telefonumla kayıt oluşturmuş ve oluşturmaya devam ediyor çünkü sürekli aranıyorum. Bunun dışında şimdi mesajın sesiyle ekrana baktım ve Fast Box İn diye bir şeyden doğrulama kodu geldi. Bunun dışında WhatsApp'ta sahte numara ile de sözde iş imkanı için mesaj geldi. Sözde Google  çalışanı tarafından. Açıkçası hayatımda hiç görmediğim ve kayıt olmadığım bahis siteleri ya da kayıt olunan her neresi varsa çünkü telefon numaramı banka vb. Devlet kurumu ya da alışveriş yaptığım mağazalar dışında hiçbir yere vermiyorum.

Rehberimde bile toplam 35 kişi var, 20'si ailem yani. Bilgilerim ve numaram bu şekilde nasıl yayılabiliyor? Kesinlikle bu durumdan şikayetçiyim. Herhangi bir sorun yaşanması halinde sorumluluk bana ait değildir.

Hesap bilgilerimin çalınması, fotoğraf ve videolarımın çalınması, üzerime borç yapılması, hesap bilgilerime el konulup yayılması vb. Durumunda hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum ve tüm sorumluluk kişisel verim olan bana ait özel numaramı iznim olmadan kullanılmaya çalışan kişi her kimse ona ve kişisel veri ve verilerimin dağıtılmasından sorumlu kişi kimse ona aittir ve onay kodsuz kayıt oluşturan sitelere aittir. Kişisel veri ihlali suçu var ve bunlardan sorumlu olacak olan da bu ihlali gerçekleştiren her kimse o.

05 Şubat 2024 01:03 (Şikayetten 4 saat sonra)

05 Şubat 2024 08:37

Değerli Müşterimiz, Elektronik ticareti düzenleme kanununa göre BTK'nın ilgili kanuna ilişkin düzenlediği mevzuata istinaden sorumluluk SMS'i gönderen gerçek veya tüzel kişilerde bulunmaktadır. Pazarlama – tanıtım SMS'i almak istemeyen ve engellenmesi talep edilen içeriklerle ilgili olarak gönderici, gerçek veya tüzel kişilerce işlem yapılması için engelleme taleplerini SMS'i gönderen firmaya iletmeniz gerekmektedir. Doğrudan hizmet sağlayıcı firma tarafından gönderilen bu içeriklerle ilgili Turkcell olarak dahiliyetimiz ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Her müşterimizin kullanım alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına göre çeşitli hizmetlerimiz bulunmaktadır. Markalardan gelen SMS'leri engellemek için; SMSENGELLE marka ismini yazıp gönderebilirsiniz. Aldığınız hatanın ekran görüntüsünü talebinizle birlikte iletmeniz durumunda memnuniyetle yardımcı olacağımızı belirtmek isteriz. Ayrıca taleplerinizi "Taleplerim" bölümünden kontrol edebilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell

Nureliz
27 Ekim 2023 13:53

01 Kasım 2024 17:18
Telefon Numarama Gelen Yetkisiz Mesajlar Ve Güvenlik Endişesi

18 Haziran 2023 17:59

15 Kasım 2023 02:53
Turkcell İstenmeyen Bahis SMS'leriyle Başım Dertte
Faramarz sonuçtan hiç memnun değil

Faramarz
18 Ekim 2024 23:12