Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Türk Telekom'un Ön Nakil Eziyeti

28 Kasım 2023 23:22

Yıllardır Türk Telekom ev interneti müşterisiyim. Bu ay ev değiştirdim ve internetimi bu eve taşımak istedim ama taşındığım ev yeni bina olduğu için altyapı olmadığını Türk Telekom görevlilerinden öğrendim. Ne yapmam gerektiğini anlattılar ve ön nakil talebi açıldı. Görüştüğüm müşteri hizmetlerindeki beyefendi 15 gün içinde faturamı n*********@turktelekom.com adresine yollamam gerektiğini eğer yollamazsam fatura kesileceğini belirtti. Zaten yeni taşındığım için faturamın olmadığını söylediğimde de tarihçeli yerleşim yeri belgesinin de olabileceğini ve nasıl temin edeceğimi anlattı. Ben de dediği belgeyi alıp dediği adrese yolladım. Aradan 13 gün geçmesine rağmen bilgilendirilmediğim için iki gün önce Türk Telekom müşteri hizmetlerine bağlanıp durumu anlattım ve evrakın ellerine ulaşıp ulaşmadığını sorduğumda hattaki arkadaş sıkıntı olmadığını, talebimin gözüktüğünü demek ki evrakın kabul edilmiş olduğunu bildirdi. Bugün de arandım ve 15 gün içinde gerekli belgeleri yollamadığım için faturalandırma yapılacağı söylendi. Yolladığımı belirtince eksik olduğu ve faturamın da olması gerektiği belirtildi. Ben de bana söylenenleri anlattım. Bir şey yapamayacaklarını söyleyip 4441444 numarasına durumu anlatabileceğim söylendi. O numarayı aradığımda da tarihçeli yerleşim yeri belgesinin yeterli olduğu ancak üstüne kimlik nomu yazmam gerektiği söylendi. Ben de ilk görüşmemde böyle bir şey söylenmediği için yapamadığımı belirttim. O nedenle faturalandırma işlemi yapılacağı söylendi. Sonrasında tekrar ön nakil başvurusunda bulundum ve yine tarihçeli yerleşim yeri belgesini yolladım ve bu süre içinde çıkmış olan faturamı da ekledim. Sonra fark ettim ki tarihçeli yerleşim yeri belgesinde zaten kimlik numaram var. Ben yine de faturaya da yazdım. Öyle gerekiyormuş. Şimdi derdiniz nedir Allah aşkına. Talebim belli evrak yollanmış ama faturalandırma deniyor. Madem eksik evrak var bana bugün nasıl ulaşılmışsa neden daha önce ulaşılmadı? Zaten müşterinizim, aboneliğim donduruldu ve 180 günü bulabilecek bir süreçten bahsediliyor. Ben öğretmenim ve 2 öğrenci var

28 Kasım 2023 23:09

Ben öğretmenim ve 2 öğrenci var evde. İnternet çok lazım. Yani zaten mağduruz. Bir de üstüne bu şekilde mağdur edilmek neden? Kimlik numaramın yazılı olduğu belgeye neden kimlik numarası yazmam isteniyor. Belgeyi çıktı alıp yazmam lazımmış. Her evde yazıcı olmak zorunda mı dediğimde kural böyle deniyor. Hangi çağdayız. Bilişimde bu derece önemli bir kurum nasıl böyle çağ dışı ve mantıksızca talepte bulunur, zaten mağdur olan vefalı müşterisini neden mağdur eder? Hem bir müşteri hizmetleri görevlisinin söylemediği ve yeterli olur dediği belgeye diğeri yetmez diyor üçüncü yeter ama üstünde kimlik numarası ve ön nakil talebinde bulunuyorum yazmanız lazım diyor. İyi de benim işlemim zaten bu, kimlik numaram da belgede yazıyor diyorum ses yok. Neyse bugün tekrar adres belgesini ve faturamı (üstüne kimlik numaramı, hizmet numaramı ve nakil istediğim ibaresini de yazarak tabi) yolladım. Benden kaynaklanmamış olan bu sorun yüzünden fatura çıkarılmamasını ve altyapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasını istiyorum. Bu arada altyapı yok denilen yer bulunduğum şehrin en merkezi yerlerinden birinde. En büyük 2. Cadde üzerinde ve Bursa ilinin bir ilçesi. Daha ne deyim. Üşenmedim onca şey yazdım sebebi ise bu kadar gözde bir kurum olarak lütfen müşterilerinize bu şekilde mantıksız zorluklar çıkarmaktan ve insanları mağdur etmekten vazgeçin... Eğer bu tuhaf sebeple faturalandırılacak olursam kendi adıma internetimi kapattıracak ve başka çareler arayacağım. En azından kendime göre bir tepki koymuş olacağım. Hem kullanılmadığı belli olan Volkswagen durumu anlattığım, talebimi belirttiğim internete neyin faturasını ödemem gerekiyor.

23 Mart 2024 15:23

Tarih 23 Mart ve hala altyapı çalışması yok. En ufak bir çalışma emaresi de mevcut değil. Gördüğünüz gibi cevap veren, müşteriyi umursayan da yok.

23 Mart 2025 21:56
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

24 Aralık 2024 16:58
Satılmış sonuçtan hiç memnun değil

Satılmış
18 Aralık 2023 18:24